Pajer

Pajer

  • 15 Recept
Grönsakspaj med fetaost

Grönsakspaj med fetaost

Paj är ju så sjukt smarrigt tycker jag. Och praktisk mat att ha färdig i kylen, bara skära en bit och värma om man blir hungrig
LAMMLÄGG MED RATATOUILLE

LAMMLÄGG MED RATATOUILLE

Hade ett paket med lammlägg i frysen och följde Per Morbergs recept med ratatouille från Vin & Mat guiden här
Ost&skinkpaj

Ost&skinkpaj

Ingredienser. Deg. 2. 5 dl mjöl. 100 g rumsvarmt smör. 2 msk vatten. Fyllning. Ca 200g strimlad skinka. 100 g riven ost
Grönkålspaj med skinka

Grönkålspaj med skinka

Jaha, då var jul- och nyårshelgen över. Och vi går förhoppningsvis mot ljusare tider. I år hade vi ett mellanår med väldigt lite julfirande, vi hade heller inte någon gran
Husets färspaj

Husets färspaj

Pajdeg. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg
Kantarell- och köttfärspaj

Kantarell- och köttfärspaj

En liten annorlunda variant på pajdeg har vi testat idag och jag måste säga att jag gillade denna degen skarpt, den blev inte så torr som pajdeg annars kan bli
Skinka- och grönkålspaj med senapskräm

Skinka- och grönkålspaj med senapskräm

God fortsättning. Brukar du precis som jag ha julskinka över efter julafton. I mitt fall är det vegoskinka förstås men även om du äter ”vanlig” kommer här ett tips på vad du kan göra med biten som är över
Köttfärspaj med  grönkål

Köttfärspaj med grönkål

Grönkål är en fantastisk grönsak kryllande av vitaminer. Här har jag lagt den i en paj. Ingredienser till en paj med ca 30 cm diameter
Pajdeg med olja

Pajdeg med olja

1,5 dl grahamsmjöl eller  1,5 dl dinkelmjöl fullkorn 1,5 dl vetemjöl eller  1,5 dl dinkelmjöl 0,5 tsk salt 0,75 dl olivolja eller  annan olja t
Kantarell- och baconpaj

Kantarell- och baconpaj

Den här veckan tänkte jag tipsa om goda tillbehör till kräftskivan. Paj är både matigt och gott samt passar väldigt bra ihop med kräftor
Grönkålspaj med ädelost

Grönkålspaj med ädelost

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 4 portioner
Glutenfri Grönkålspaj

Glutenfri Grönkålspaj

Pajskal. • Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn och ganska fast deg. • Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter
Pajdeg – enkelt grundrecept

Pajdeg – enkelt grundrecept

3 dl mjöl. 13 msk kallt vatten. 1125 g kallt smörDela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet till en smulig massa
kycklingpaj med grönkål och fetaost

kycklingpaj med grönkål och fetaost

paj är tacksamt att laga av “kylskåpsrens”. här fick kyckling, grönkål och fetaost sätta smaken. Jag tycker grönkålen är helt fantastisk
Paj utan deg

Paj utan deg

Fixade en paj till middag idag. Så uppskattad av alla. Glutenfri och snäll mot alla känsliga magar. Ingridienser