Köttfärsrätter som tillagas i ugnen är ju bland det enklaste som finns. Den här gratängen är en köttfärssås som jag har täckt med den det goda osttäcket som man brukar ha på tacopajer där man blandar crème fraîche och riven ost
Den här köttfärspajen blev en riktig fullträff, så saftig och god. Bryn köttfärsen i olja (jag använde en smaksatt rapsolja med chili och vitlök) och tillsätt morötter, vitkål och vitlök
Blanda pastan med tomatsåsen och ta upp köttfärsmuffinsen ur formarna. 1. Sätt ugnen på 225°. Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl, ägg och vatten, rör samman tills färsen håller ihop
Ha i köttfärsen, hackad (ev smörfräst) lök, ägg och salt samt peppar. 300-400 g köttfärs. Dela blomkålshuvudet i buketter och koka dem halvmjuka i lättsaltat vatten i 5 minuter
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 tsk olja 2 msk tomatpuré 1/2 dl vatten ca 500 g nötfärs salt och svartpeppar 2 msk soja 1/2 msk timjan 1 tsk smör eller margarin 2 tomater 2 dl riven ost 1/2 blomkålshuvud 2 msk hackad persilja Lägg till i inköpslistan