Kött

Kött

  • 14 Recept
Rödvinssås to die for!!!

Rödvinssås to die for!!!

det krämiga avokadoköttet i kombination med creme fraichen, löken och rommen är superb. Den här helgen har jag verkligen bara latat och gottat mig
Lövbiffar med färskost och örter

Lövbiffar med färskost och örter

Lövbiffar med färskost och örter. Här kommer ett recept på en riktigt god och mättande höstmiddag och det är vikta lövbiffar med en röra av färskost, vitlök och örter emellan

Kokt ox - eller älgtunga

Skölj tungan. Lägg den i en kastrull och täck den med vatten. Koka först upp tungan i vattnet och sjud i 10 min
Kokt nötrulle

Kokt nötrulle

Drag kastrullen från plattan och låt köttet svalna något. Skiva upp det ljumma köttet i tunna skivor och servera tillsammans med ugnstekta grönsaker, kallskurna grönsaker och sås
Kassler med sambal

Kassler med sambal

En enkel rätt som du anpassar smaken själv. 600 gr Kassler. 5 dl vispgrädde. 2 dl creme fraishe. Ca 1/2 dl ketchup
Broccoligratinerad karrékotlett

Broccoligratinerad karrékotlett

Sätt ugnen på 225 grader. Tina den djupfrysta broccolin i kokande vatten. Häll av vattnet. Färsk broccoli kokas upp, låt sjuda 1 minut
Lövbiff med sting

Lövbiff med sting

Recept från norrmejerier. Ingredienser. 400 g lövbiff. 1 msk curry. 1/2-1 tsk sambal oelek. 2 pressade vitlöksklyftor
Gammaldags stek

Gammaldags stek

Lägg köttet i en ugnssäker form. Använd termometer och tag ut köttet nör den visar 70-75 grader ( tar ca. 1½ timma) beroende på hur rosa man vill ha köttet
Kalops

Kalops

Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Putsa köttet och skär det i 3×3 cm stora bitar. Bryn köttet i 1 1/2 msk smör. Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 timme
Grillade förkokta revbensspjäll

Grillade förkokta revbensspjäll

Då börjar första dagen på sista semesterveckan lida mot sitt slut. Det är fortfarande mycket jag vill hinna innan jobb, skola, dagis och alla aktiviteter drar i gång på allvar
Gryta med fläskfilé, chorizo och annat gott

Gryta med fläskfilé, chorizo och annat gott

En god och lättlagad gryta som blir mycket mat (typ 10 portioner eller så). Den här fick jag hemma hos mamma för en massa år sedan och den gick då under namnet ”kreolskans söndagsgryta” om jag inte minns fel