Vitkål är en billig, fiberrik och c-vitaminrik grönsak som brukar finnas tillgänglig året om. Hemma hos oss gör vi över med ganska mycket vitkål eftersom vi äter pizzasallad till maten i stort sett varje dag
Pizzasallad på restaurang har aldrig varit någon favorit hos mig. Jag bestämde mig dock för att göra pizzasallad förra lördagen då vi hade några vänner över på spel och pizzakväll
Min vegojul är inte komplett utan den här salladen. Älskar kombinationen av saftig och saffransdoftande bulgur med friska granatäppelkärnor, saltsyrlig feta och mild avokado
Hej på er denna 1a november. Här kommer ett nytt recept på en kaka som jag tycker passar så bra att göra såhär i höstmörkret och faktiskt också till jul
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smält smör, grädde, mjölk, bakpulver, salt, apelsinskal, pepparkakskrydda och mjöl och arbeta ihop till en ganska kladdig deg
Hej allihopa. Vilken härlig dag. Nu känner man att våren är på g. Solen värmer verkligen när den är framme och kommande dagar ska vi nästan få upp mot 10 plusgrader här
Gröp ur paprikorna. Finhacka löken och fräs i het olja. Ställ åt sidan föt att svalna. Tillsätt fläskfärs, ris, ägg, salt, peppar, paprikapulver, persilja
Jag gillar att baka rullrån, det går snabbt och blir supergott. Jag har ett elektriskt rullrånsjärn vilket gör det hela mycket enklare än att ha en gammeldags som man värmer på spisen
Hej på er,. Hur har ni det såhär kvällen före julafton. Jag har precis fått det sista förväntansfulla barnet i säng och nu ska jag ta mig an de sista julklapparna, ta en kopp glögg och fortsätta att småkika på Bingolottos uppesittarkväll
Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Saffransmums. Nu blir det saffransmums. Eller saffransrutor om man hellre vill. Vi pratar alltså om kärleksmums med saffranssmak istället för choklad och vad kan vara bättre än det
De här godbitarna kallas för molusker, en kondiskaka som påminner om vanliga chokladbollar. Kakorna hittar man på många fik i värmland, vore kul att veta var det roliga namnet kommer ifrån
Det blev pajdags häromdagen och jag ville testa ett nytt alternativ till äggstanning – vilket blev fantastiskt bra, se bara bilden ovan (vegansk ost- och skinkpaj)
Hittade ett trevligt recept på kolapaj i en broschyr från Norrmejerier och veganiserade genast. Gott blev det, särskilt med toppingen av brända mandlar med flingsalt…