I söndags svängde Håkan sina lurviga ute i köket och gav sig på att testa ett nytt recept för revbenen som ska serverar till jul hemma hos svägerskan, bäst att vara på säkra sidan och testa i hemmaköket innan man bjuder på andra
Bara en dag kvar nu, sen är det julafton. Har ni fixat all julmat och handlat klart julklapparna. Vi åker till mamma och pappa på julafton, vilket känns väldigt lyxigt
Julköttbullar för mig är de som innehåller kryddpeppar men självklart kan dessa smaksättas på annat sätt också, exempelvis med lite finhackad ansjovis + anjovisspad eller kanske med vitlök och persilja
Koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull och låt sjuda i ca. 15 min. Gör ett kulprov* eller kontrollera med termometer att temperaturen är 120-125°
200 g julskinka. * Ugn 210 grader. ** Ugn 180 grader. Tärna margarinet och lägg det i en bunke. Blanda med vetemjölet till en grynig massa, tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en pajdeg
Första dagen på jullovet. Gå ut litet fint med julgodis för att sedan öka på takten. Julklapparna är redan inhandlade, skinkan ska ligga i vattenbad, laxen ska ligga i salt och socker och dillblandningen ett tag
Gör så här. Bottnar. Blanda alla ingredienser i en matberedare till en deg. Lägg degen i en bunke som du täcker med plastfolie och låter vila i kyl i 20 min