En önskan om att baka det egna matbrödet finns alltid, men tyvärr prioriteras det inte så ofta. Det här är dock ett enkelt långpannebröd som går snabbt att baka
Imorse var jag uppe tidigt och kände för nybakat bröd till frukost. Solrosfrön är något som jag gillar i bröd, men i just den här limpan utesluter jag dem eftersom de blir blågröna på grund av reaktionen med bikarbonatet
Igår hade vi min mans bror och fru över på middag och då åt vi fisksoppa till middag och till den serverade vi det här goda fruktbrödet med rågsurdeg och det var väldigt gott
Forma runda bröd med skeden och platta till lite så att de blir jämnare gräddade. Klicka ut degen på bakplåtspapper ca 1 dl/bröd, använd ett dl-mått och en mjölad matsked
Sätt ugnen på 175° C. Blanda ihop mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt. Koka upp vattnet. Rör i vattnet, vinägern och äggvitorna i mjölblandningen
Att göra bröd av grönsaker är världens lättaste, om man bara vet hur man ska göra. Att göra grönsaksbröd tillhör kanske inte det vanligaste, men det blir så gott, är så snabbt, och så är ju brödet fullt av vitaminer till på köpet
Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. Detta kan vara en gammal goding eller ett nytt experiment, men ett gott bröd som jag tror kommer gå hem hos er alla