I fredags öppnade vi upp ett varuprov, ett par glas sparades och dracks till maten idag. Bryn köttet i en stekpanna, lägg över köttet i en stekgryta tillsammans med löken och ett par matskedar olja
Sätt ugnen på 225 gr. Koka riset i lättsaltat vatten enligt beskrivning på rispaketet. Skär kasslern i tärningar eller stavar och bryn den i 4 tsk flytande margarin eller olja
Nu kör vi matkasse igen. Man är inte hemma alla kvällar, orkar inte laga mat alla kvällar och sen kommer en helg som man kanske vill laga lite annat under
Dagens middag hemma hos oss. Köttbullar i en gräddig brunsås, det är så gott. När köttbullarna får ligga i såsen och småputtra en stund så tycker jag att både såsen och köttbullarna får extra god smak
)ps - klicka på bilderna för större format. Efter en låååång stund framför datorn idag så kom jag till slut fram till att det var Carpaccio jag ville ha
Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. 4 st tomater. 2 msk tomatpure
Idag har det regnat mer eller mindre hela dagen här i Växjö. Tea och jag har spenderat dagen i soffan där vi tagit gemensamma tupplurar, pratat med gosedjuren och kollat på den danska serien Rita på Netflix
Vi är ett stort fan av kinamat här hemma. I helgen hade vi gäster på besök och jag var så himla sugen på kinamat så det fick bli det till middag här hemma