Bullar

Bullar

  • 36 Recept
Lyxig Vaniljkräm

Lyxig Vaniljkräm

Perfekt för att fylla din tårta eller  varför inte bullar,vad du än väljer kommer de bli succè. När jag gjorde prinsesstårta förra veckan så gjorde jag efter Jan Hedhs recept på vaniljkräm och det ångrade jag inte för en sekund
Vaniljbullar

Vaniljbullar

Låt bullarna svalna på plåten någon minut, pensla dem med smält smör och rulla ovansidan i strösocker
Saffransbullar med vanilj

Saffransbullar med vanilj

Ingredienser Portioner. 45 st 50 g färsk jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 1 1/2 dl strösocker 5 dl mjölk 250 g kvarg (10 %) 1/2 tsk salt 1 ägg 17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g) Fyllning 200 g rumsvarmt smör eller margarin 1 1/2 dl strösocker 4 tsk vaniljsocker Till pensling ägg pärlsocker Lägg till i inköpslistan
Semlerulltårta

Semlerulltårta

Till fredagsfikat idag har jag gjort en semmelrulltårta. Går ju lite snabbare än att baka vanliga semlor, men är förhoppningsvis lika gott 😋
Fridolfs lyxbullar

Fridolfs lyxbullar

Rör ihop florsocker och vatten och ringla glasyren över de avsvalnade bullarna. Grädda bullarna i 12–15 minuter
Tove Nilssons munkar

Tove Nilssons munkar

1,5 dl mjölk, ljummen. 1,5 dl strösocker. 0,5 pkt jäst (à 50 g). 2 st ägg. 9 dl mjöl. 0,5 tsk salt. 100 g smör, rumstempererat
Pariserbullar

Pariserbullar

Idag har vi bakat ett alternativ till "vanliga bullar". Lägg bullarna med skarven nedåt på bakpapperklädd plåt
Minisemlor

Minisemlor

ca 30 st Semmelbullar 1 tsk kardemummakärnor 50 g smör 2 dl mjölk 25 g färsk jäst 1 ägg 1/2 dl strösocker 1 krm salt 2 krm hjorthornssalt 5 1/2 - 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g) Pensling 1 ägg Fyllning till 10 bullar ca 1/2 dl inkråm (från bullarna) 100 g mandelmassa 2 - 3 msk vispgrädde (eller mjölk) Garnering till 10 bullar 1 1/2 dl vispgrädde florsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Luftiga semlor

Luftiga semlor

Rulla fina bullar som du lägger på bakpappersklädda plåtar. Bullarna går utmärkt att frysa. se Receptet ger 25-30 semlor, beroende på hur stora du gör bullarna. Morta 1-2 msk kardemummakärnor (välj själv hur kryddig smak du vill ha på semlebullarna). Täck plåtarna med bakdukar och låt bullarna jäsa i 1,5-2 h. Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg och grädda dem sedan i omgångar i 7-8 minuter (använd gärna varmluft) tills de får en gyllene färg