November

November

  • 18 Recept

Asiatiska kotletter

Pensla med soja på båda sidor på kotletterna. Värm sesamoljan i en stekpanna,fräs vitlök och ingefära några minuter
Potatispaj med västerbottensost

Potatispaj med västerbottensost

Västerbottensost är verkligen en favorit, jag tycker om den nötiga smaken, det är verkligen nordens svar på parmesan, även om varken smaken och konsistensen är riktigt lika
Corn Chowder

Corn Chowder

Stek fläsktärningarna i en gjutjärnsgryta. eller annan stor gryta eller kastrull. Tillsätt lök och låt allt koka i i cirka 5 minuter
Parmesangratinerad kyckling

Parmesangratinerad kyckling

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kyckling 600 gram kycklingfilé(er) 4 dl crème fraiche 150 gram parmesanost 2 klyfta(or) vitlök 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar Tillbehör 2 dl ris 0 sallad Köp receptet
Räkris med rosa sås

Räkris med rosa sås

Blanda samman riset med räkor, dill, purjolök, ärtor, kesella och crème fraiche. Pressa blandningen i en vattenskjöld kransform och ställ i kylskåp i minst 1 timme
Räksallad med quinoa

Räksallad med quinoa

4 pers. 30 min. 2 kokta ägg. 1 rödlök. 1 ask röda cocktailtomater. ½ gurka. ½ isbergssallad. 2 avokado. 5 dl skalade räkor

Currydoftande kotlettrad

Dela kotlettraden på längden. Bryn kotlettlängderna i en stekpanna, krydda med salt, peppar och curry. Låt eftersteka under lock på svag värme ca 15 minuter
Lövbiff gratäng med Ädelost !!

Lövbiff gratäng med Ädelost !!

Denna rätt blev jag bjuden på i vintras på en av våra tjejmiddagar och det har blivit en riktig favvo hemma hos oss
Älgfärsbiff med gratäng

Älgfärsbiff med gratäng

Det som är bra att tänka på när man gör biffar eller köttbullar av älg är att det är ett mycket magert kött och kan lätt bli lite torr så ett tips är att inte använda så mycket ströbröd i smeten samt lägg i lite grädde (mjölk går väl också bra men hallå… gissa vad som blir bäst