Januari

Januari

Asiatisk lax med lime och cashewnötter

Asiatisk lax med lime och cashewnötter

I helgen gjorde jag denna asiatiska lax. Det var såå gott så jag satt och njöt av varje tugga. Laxen blev perfekt och bara föll isär och smälte i munnen
Kryddig fläskgryta

Kryddig fläskgryta

Grytbitar av fläskkött får här mycket smak av bland annat dijonsenap, ättiksgurka och oliver. Servera grytan med potatismos eller ris
Kryddig korvgryta

Kryddig korvgryta

Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. Skär korven i bitar och strimla paprikan. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprika i pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
Kyckling i Ajvar sås

Kyckling i Ajvar sås

Källa. DzenaPortioner. 4Ingredienser. 4 st kycklingfiléer3 dl Crème fraiche2 dl vispgräddesalt, peppar2 msk Ajvar relish1/2-1 kycklingbuljong tärningriven ostGör så här
Gulash

Gulash

Hetta upp en stor och vid gryta med olivolja. Börja med att bryna kött och lök, krydda med salt och svartpeppar
Nasi goreng

Nasi goreng

Det bästa sättet att ta tillvara på ris som blivit över från gårdagens middag är att slänga ihop en nasi goreng
Kulinariska färsen

Kulinariska färsen

Hacka lökarna och fräs dem mjuka i en stor stekpanna. Lägg i all färs och rör om med en trägaffel tills allt är smuligt och har fått fin färg
Ungersk gulasch, 6-8 port

Ungersk gulasch, 6-8 port

1,5-2 kg högrev i tärningar. 3 gula lökar hackade. 4 vitlöksklyftor. 1 dl paprikapulver. 4 msk hel kummin. 6 röda paprikor
Ungersk kycklinggryta

Ungersk kycklinggryta

Finstrimla kycklingfileerna och bryn tillsammans med strimlad purjolök och pressad vitlök. Blanda allt och koka cirka 10 minuter

Stekt kyckling med ananasgrädde

STEKT KYCKLING MED ANANASGRÄDDE4 portioner1 kyckling, ca 1 kg2 msk smält smör eller margarin1 tsk salt1 krm svartpeppar1 tsk soyaAnanasgrädde
Päronpaj med cornflakes

Päronpaj med cornflakes

Päronpaj med cornflakes. 4 färska päron. ½ msk riven ingefära. 125 g smör. 1 dl socker. 1 dl kokos. 1 dl vetemjöl
Madame Krook tipsar i köket......

Madame Krook tipsar i köket......

En underbart god och lättlagad bjudrätt, som görs klar dagen innan den skall ätas, och gräddas före servering
Hawaii Jansson

Hawaii Jansson

Sätt ugnen på 225 grader, och smörj en ugnsform. Skiva och strimla potatis och skinka. Finhacka paprika, gul och vitlök, grovriv osten