Jag har sagt det innan och jag säger det igen - halloumi tillhör inte min favoritost, kanske mest på grund av att den har tagit över förstaplatsen från svamprisotton när det kommer till vegetariska alternativ på många restauranger
Ingredienser Portioner. 2 Bönpasta med halloumi 10 cm purjolök 100 g halloumiost 1/2 dl rostade, hackade mandlar 1 1/2 msk olivolja 1 riven vitlöksklyfta 150 g bönpasta 1 dl crème fraiche salt svartpeppar Grönkål 100 g skuren grönkål 1 msk olivolja 1 krm salt Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Ingredienser Portioner. 4 ca 600 g sötpotatis 1/2 purjolök 1 msk riven färsk ingefära 1 msk olja 1 tsk curry 1 tsk sambal oelek 1/2 tsk salt 1 vitlöksklyfta 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 400 ml kokosmjölk 1 dl gula russin 4 port ris 1 kruka koriander 50 g mandelspån Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Gör så här. Sätt ugnen på 225°. Dela auberginerna. Gröp ur dem och grovhacka köttet. Lägg skalhalvorna på ett ugnssäkert fat och ställ in dem i mitten av ugnen 8-10 min
Ingredienser Portioner. 4 2 förp ravioli med svamp (à 250 g) 150 g sockerärter 300 g färskost med t ex ruccolapesto-smak 1/2 dl mjölk salt svartpeppar Till servering ruccolasallad ev pinjenötter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 4 1 kruka persilja 65 g babyspenat 4 port couscous 250 g miniplommontomater salt och svartpeppar 1/2 citron Till servering yoghurt smaksatt med vitlök Lägg till i inköpslistan