Grytor NÖT

Grytor NÖT

  • 13 Recept
Texas chili med guacamole

Texas chili med guacamole

Ta bra en stor gryta med lock och bryn köttet i olja tills det har fin yta runt om alla köttbitar. Tillsätt lök, kryddor och tomatpuré
Tjälknöl på älg

Tjälknöl på älg

Ingredienser Portioner. 8 1 1/2 kg djupfryst benfri älgstek Saltlag 1 l vatten 4 msk salt 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk torkad timjan 1/2 msk torkad rosmarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Marockanskt långkok med aprikoser

Marockanskt långkok med aprikoser

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 dl bulgur , eller couscous 1 st salt 4 dl vatten 1 msk köttfond , eller 1 buljongtärning 1 tsk ingefära 1 tsk kanel 2 tsk paprikapulver 2 tsk spiskummin 3 msk tomatpuré 1 tsk socker 2 st morötter , medelstora 1 st apelsin 125 gram aprikoser , osvavlade 5 st vitlöksklyftor 2 st gula lökar 700 gram högrev 1 rapsolja 1 smör 0 st svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Grekiska biffar i tomatsås med fetaostsmul

Grekiska biffar i tomatsås med fetaostsmul

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rostade rotfrukter. Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Lägg på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak
Japansk wok med hemmagjord teriyakisås

Japansk wok med hemmagjord teriyakisås

Japansk wok med hemmagjord teriyakisås. Trevlig torsdag allesammans. Igår var jag iväg på julbord med jobbet, och det var riktigt trevligt

Marockanskt långkok med aprikoser

1. Putsa köttet från senor och skär i grytbitar. Skala och grovhacka 2 gula lökar och 5 vitlöksklyftor. Skala och skär 2 morötter i tunna slantar
Goa grytan!

Goa grytan!

En härlig gryta. Av ytterlår, skuret i bitar. När det kylan görs sig hörd och känns långt in på bara kroppen, då är det gott med en god gryta

Gryta med norrländska smaker

1. Hetta upp en järngryta och bryn köttet väl runt om i smör. 2. Skala och skär rödlök och morot i bitar, tillsätt dem tilsammans med kryddorna och bryn ytterligare ett par minuter