Låt koka medans du skalar och tärnar morötter och potatis. Jag älskar rätter där allt tillagasi samma gryta, här en lammgryta som serveras med en myntayoghurt
 Som jag tror att jag har berättat tidigare så försöker jag att inte slänga mat i onödan. Detta gäller även överbliven pasta, även om det skulle vara några få penne-bitar som riskerar att åka ner i komposten
Ofta serverar man kanske en enkel grönsallad, rivnamorötter eller vitkålssalladtillvardagsmiddagarna och då passar det perfekt att addera dessa marinerade bönor för att få en mer smakrik sallad som dessutom mättar längre
Krämig blomkålssallad. Alla inlägg,. Permalink /. Låt blomkålen svalna innan du blandar ner den. BlomkålssalladEtt litet blomkålshuvud som delas i små delar och rostas i ugnen i 25 min på 200 grader. Blanda i en skål, 2dl creme fraiche 2 pressade vitlöksklyftor, en hackad röd lök, 2 hackade kokta ägg, 1msk dijonsenap, hackad vårlök, dill och salt/peppar. 25 min p. 2dl creme fraiche. 2 pressade vitlöksklyftor. 1msk dijonsenap
Strimla kalvköttet och tärna (eller skär ibitar) lök, vitlök, morot och blekselleri. Bryn köttet i en stekpanna med olivolja, lägg över i grytan med grönsaker
Igår var jag så himla sugen på fisk så jag bestämde mig att ta fram resterna från nyårsfisken som jag fryst in dvs hälleflundran och några pilgrimsmusslor, köpte även en bit lax och så gjorde jag en härligtkrämigfisksoppa smaksatt med saffran