Du kan också baka bröden i två brödformar (som på bilden) smorda med lite olja. Ta ut brödet. Knacka brödet på botten, låter de ihåligt och fast så är brödet klart
Steg 1 - Vetebullarna. 1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt ca 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och häll över mjölk- och smörblandningen
Måste ju dela med mig av receptet på dessa härliga tunnbröd. Nagga ordentligt bröden med en gaffel. Ingen jäsning behövs och smarriga och alldeles nybakta till frukost
vetekli 2 dl havrekross el vetekross 2 dl grovt rågmjöl 2 dl grahamsmjöl 5 dl vetemjöl 1 dl linfrön (kan skippas) 1 ½ dl rivna morötter el russin 5 tsk bikarbonat 2 tsk salt 1 liter fil 2 dl mörk sirapBlanda ihop alla torra ingredienser, väldigt noggrant (kan förstöra hela brödet annars) Tillsätt fil och sirap Häll smeten i smorda 2x2 liters formar Ställ formarna nederst i ugnen, OBS ugnen ska vara kall när de sätts in
Jag älskar nybakat bröd, för det är ju så gott. Vi hade en liten slatt med vanliga havregryn i en påse i skafferiet och de passade bra att använda i dessa mjuka och goda frallor
Vad passar inte bättre än klassiskt svenskt fika en ledig nationaldag som denna. Kanelbullar är ju bland det godaste som finns men också bland det segaste som finns att baka
Sätt ugnen på 150 grader. Separera äggen så du har vitor i en bunke och gulor i en annan bunke. Tillsätt salt och vinäger i äggvitan och vispa till ett hårt skum