Söndagsmiddagar

Söndagsmiddagar

  • 62 Recept
Mustig rödvinsgryta

Mustig rödvinsgryta

Ingredienser 600–800 g grytbitar av nöt, gärna högrev. 1 msk smör till stekning. salt och peppar. 5–6 dl rött vin
Laxsoppa på minuten

Laxsoppa på minuten

400 g laxfilé i mindre kuber. 12 msk smör. 13 potatisar i skivor
Konfiterad TIMJANKYCKLING

Konfiterad TIMJANKYCKLING

Sätt ugnen på 150 grader • Dela kycklingklubborna, salta och peppra ordentligt och lägg i en gryta som tål ugn • Skala och klyfta rödlöken • Dela vitlöken utan att skala klyftorna och lägg lök och vitlök i grytan och tillsätt vinäger, rikligt med nyklippt timjan samt fettet • Ställ in i ugnen och glöm bort tiden ett par timmar, det betyder att kycklingen kan stekas två–tre timmar minst • Servera med ditt favorittillbehör, här är det gott med mos eller stompad nykokt blomkål eller broccoli
Broccolisoppa med toast

Broccolisoppa med toast

Skölj och skiva purjolöken. Dela broccolin i mindre buketter. Skala och tärna potatisen. Fräs purjolök, broccoli och potatis i en kastrull med olja
Borsjtj-rysk rödbetssoppa

Borsjtj-rysk rödbetssoppa

Skala rödbetor, morötter och lök. Strimla alla grönskakerna utom en rödbeta, gärna i matberedare. Smält fettet i en gryta, lägg i och fräs strimlorna ett par minuter
Borstj - rödbetssoppa a la Russki

Borstj - rödbetssoppa a la Russki

Tänkte jag skulle slippa så röd om händerna i år när jag gjorde Borstj så förkokade rödbetorna i fem minuter samtidigt som jag brynte de andra grönsakerna
Bruschetta

Bruschetta

Is a antipasto from central Italy. It consists of. roasted bread rubbed with garlic and topped with extra-virgin olive oil, salt
Stefano Catenaccis Kantarellsoppa

Stefano Catenaccis Kantarellsoppa

Jo, jag gjorde ju Kantarellsoppa, närmare bestämt Stefano Catenaccis variant. Faktum var att jag gjorde soppan enligt recept men med trattkantareller, och blev så himla missnöjd att jag slängde den och gick och köpte nya gula kantareller och började om
Oxfilé med hasselbackspotatis

Oxfilé med hasselbackspotatis

Skär oxfilén i 1,5 - 2cm tjocka skivor, vänd dem i salt & pepparblandningen och gnid in det i köttet ordentligt
Oxfilé Provençale med råstekt sötpotatis

Oxfilé Provençale med råstekt sötpotatis

Eftersom vi ska bort idag på nyårsafton och jag inte får laga mat (rätt så skönt. -)) så lyxade vi till det lite igårkväll här hemma istället och gjorde Oxfilé Provençale
Gordon Ramsays Oxfilé Wellington

Gordon Ramsays Oxfilé Wellington

Jag var nog inte ensam om att se Gordon Ramsays julspecial där han lagade oxfilé Wellington. Vi sa att det där måste vi prova
Oxfile Wellington med potatisgratäng

Oxfile Wellington med potatisgratäng

Kan Gordon Ramsey så kan jag. Typ. Nej men jag såg på Amerikanska masterchef att de gjorde Wellington och blev sugen på att prova
Smördegsinbakad oxfilé

Smördegsinbakad oxfilé

Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra oxfilén. Bryn den runtom i het stekpanna i lite smör. Skala och skiva vitlöksklyforna tunnt och repa timjan
Fylld kassler

Fylld kassler

Skär skivor i kasslern men inte riktigt igenom. Blanda philadelphiaost och persilja. Klicka fyllningen i skårorna och lägg i skivad tomat och skivad avokado