Sätt ugnen på 150 grader • Dela kycklingklubborna, salta och peppra ordentligt och lägg i en gryta som tål ugn • Skala och klyfta rödlöken • Dela vitlöken utan att skala klyftorna och lägg lök och vitlök i grytan och tillsätt vinäger, rikligt med nyklippt timjan samt fettet • Ställ in i ugnen och glöm bort tiden ett par timmar, det betyder att kycklingen kan stekas två–tre timmar minst • Servera med ditt favorittillbehör, här är det gott med mos eller stompad nykokt blomkål eller broccoli
Skala rödbetor, morötter och lök. Strimla alla grönskakerna utom en rödbeta, gärna i matberedare. Smält fettet i en gryta, lägg i och fräs strimlorna ett par minuter
Tänkte jag skulle slippa så röd om händerna i år när jag gjorde Borstj så förkokade rödbetorna i fem minuter samtidigt som jag brynte de andra grönsakerna
Jo, jag gjorde ju Kantarellsoppa, närmare bestämt Stefano Catenaccis variant. Faktum var att jag gjorde soppan enligt recept men med trattkantareller, och blev så himla missnöjd att jag slängde den och gick och köpte nya gula kantareller och började om
Eftersom vi ska bort idag på nyårsafton och jag inte får laga mat (rätt så skönt. -)) så lyxade vi till det lite igårkväll här hemma istället och gjorde Oxfilé Provençale
Skär skivor i kasslern men inte riktigt igenom. Blanda philadelphiaost och persilja. Klicka fyllningen i skårorna och lägg i skivad tomat och skivad avokado