Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Ingredienser Portioner. 4 4 port äggnudlar 2 röda paprikor 2 vitlöksklyftor 1/2 purjolök 600 g kycklingfilé 2 msk matolja 1 msk curry 1 msk strösocker 400 ml kokosmjölk 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och peppar 1 lime Lägg till i inköpslistan
1. Tillbehör. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 2. Kyckling. Skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingstrimlorna med vitlök och curry i ca 3-4 min på medelhög värme
Vik över den andra halvan av degen och tryck till runt gömman med en gaffel. Dela varje tinad smördegsplatta i 2 delar och kavla ut varje del till ca 13 x 13 cm
Knåda ihop degen på bakbordet. Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm, nagga med en gaffel och ställ i kylen minst 15 minuter. Mixa ner 1 tsk rostad kummin i pajdegen
Förra helgen fyllde Oliver 6 år och det firade vi med kalas för släkt såklart. Vi bjöd på en höstig köttgryta som hade stått och puttrat sig mör och mustig hela förmiddagen
Tryck ut degen med mjölad hand i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver, smör och ägg i skålen till matberedaren med kniven monterad
Insåg plötsligt att det var påskafton och kom på att jag skulle göra några enkla rätter att servera. Kyckling som serverades kall efter att ha stekts med en god kryddig olja till rätt innertemperatur i ugnen var en av rätterna