anders

anders

  • 15 Recept
Knäckig äpplepaj

Knäckig äpplepaj

För en pajform. 6 äpplen150 gram smör1 1/2 dl strösocker3 dl havregryn1 1/2 dl mjöl1/2 tsk bakpulver1 / 2 dl ljus sirap2 msk mjölk
Toast Skagen

Toast Skagen

Hacka räkorna grovt. Blanda räkor, crème fraîche och majonnäs. Skär bort kanterna och stek brödskivorna i smör i en stekpanna
Grillad kyckling Provencal

Grillad kyckling Provencal

Kom över ett recept i New York Times. Det lät gott och såg gott ut, dessutom var det inga komplicerade ingredienser
Crème Brulé

Crème Brulé

Denna underbara efterrätt. Det krispiga locket av socker och där under en len kräm som bara smälter i munnen
Risotto med champinjoner 
och gorgonzola

Risotto med champinjoner 
och gorgonzola

Så här gör du. 
Skär champinjonerna i tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken. Stek champinjoner och vitlök sakta i hälften av olivoljan
Broccoligratäng med ädelost

Broccoligratäng med ädelost

Broccoligratäng med ädelost. 1 färsk broccoli (dela i bitar). 1 1/2 dl grädde. 1/2 dl creme fraiche. 2 ägg. 50 g smulad ädelost (åtminstone Kvibille ädelostar lär vara glutenfria)
Mascarpone efterrätt

Mascarpone efterrätt

Det här är en höjdar efterrätt måste jag säga. Fylld med goda frukter och bär så blir den en av de bättre smakmässigt
Enkel supergod efterrätt

Enkel supergod efterrätt

Bara måste dela med mig av detta recept. Sökte lite efter nya efterrätter till i helgen som var då vi skulle ha över lite folk och hittade detta recept hos Jenny