Jag tycker precis som många andra, att det absolut optimala är att laga all mat helt från grunden. Men, jag erkänner gärna, det är skönt med ngt halvfärdigt ibland
I förra veckan så gjorde jag lite äpplemos. Ett tips är att inte göra för stor sats på samma gång, för då är det lätt att man bränner det (av egen erfarenhet)
Detta är barnens favorit vilket vi har farmor att tacka för. 2 dl vetemjöl8 ägg4 dl mjölk1 tsk saltsmör att steka i400 gr stekfläsk i skivorHäll i vetemjöl i en bunke, häll i mjölken lite i taget så att det inte blir klumpar
Lamm är hur gott som helst. Här har jag marinerat lammkotletter i en smakrik marinad, och sedan grillat dem i het stek/grillpanna innan de fick steka klart i ugnen
Blanda oljan med citronsaft, vitlöksklyftor, sambal oelek och lite salt och peppar. Skär tomaterna och äpplet i små tärningar, hacka rödlöken (salladslök går också bra)
börja med att putsa bort ev fett från filé-erna. hacka vitlök och rosmarin gnid i köttet med det samt salt och peppar och marienra med rödvin och lite olivolja
Ingredienser Portioner. 4 1 rödlök 4 minutfiléer av kyckling 1 msk olja salt och peppar 3 tomater 1 msk dragon 2 dl vispgrädde 1 vitlöksklyfta 1 msk senap, gärna dijonsenap 1 msk kinesisk soja 4 port ris eller annat gryn 1/2 ask gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Förbered först klyftpotatis och tzatziki eller de tillbehör du vill ha till. Ugnsrosta klyftad potatis med skal vänd i olivolja, salt och peppar i 30 minuter i en stekpanna på 220 grader
Pulled Pork, maträtten som hamnade på 3e plats bland de mest populära matsökningarna på google 2013. Jag kan dock avslöja att det inte ens kommer in på min topplista över favoriträtter, och det är nog därför jag helt missat att blogga om det