Anders

Anders

Ugnsbakad torskfilé med räkor och chevreost

Ugnsbakad torskfilé med räkor och chevreost

Jag tycker precis som många andra, att det absolut optimala är att laga all mat helt från grunden. Men, jag erkänner gärna, det är skönt med ngt halvfärdigt ibland
Egen Bernaise

Egen Bernaise

Lördagsgäster hemma hos oss idag. Vispa ihop en god benaise och köttet är räddat. Helt utan E-nummer som kompanjoner
Plommonspäckad fläskkarré

Plommonspäckad fläskkarré

Ett recept från Per Morbergsbok Morberg lagar husmanskost. Riktigt gott och saftigt kött. Rekommenderas helt klart

Äpplemos

I förra veckan så gjorde jag lite äpplemos. Ett tips är att inte göra för stor sats på samma gång, för då är det lätt att man bränner det (av egen erfarenhet)
Skånsk äggakaka med stekt fläsk

Skånsk äggakaka med stekt fläsk

Detta är barnens favorit vilket vi har farmor att tacka för. 2 dl vetemjöl8 ägg4 dl mjölk1 tsk saltsmör att steka i400 gr stekfläsk i skivorHäll i vetemjöl i en bunke, häll i mjölken lite i taget så att det inte blir klumpar
Kålpudding

Kålpudding

Lääänge har jag varit sugen på kålpudding. Jag älskar kål. Oliver äter en del kål. Johan är skeptisk mot kål
Marinerade lammkotletter

Marinerade lammkotletter

Lamm är hur gott som helst. Här har jag marinerat lammkotletter i en smakrik marinad, och sedan grillat dem i het stek/grillpanna innan de fick steka klart i ugnen
Tomatsalsa med sting

Tomatsalsa med sting

Blanda oljan med citronsaft, vitlöksklyftor, sambal oelek och lite salt och peppar. Skär tomaterna och äpplet i små tärningar, hacka rödlöken (salladslök går också bra)

Lamminnerfilé

börja med att putsa bort ev fett från filé-erna. hacka vitlök och rosmarin gnid i köttet med det samt salt och peppar och marienra med rödvin och lite olivolja
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Picklad rödlök. Under den mexikanska matveckan veckan fick vi anledning att bekanta oss med picklad rödlök
Gratinerad kyckling med tomat

Gratinerad kyckling med tomat

Ingredienser Portioner. 4 1 rödlök 4 minutfiléer av kyckling 1 msk olja salt och peppar 3 tomater 1 msk dragon 2 dl vispgrädde 1 vitlöksklyfta 1 msk senap, gärna dijonsenap 1 msk kinesisk soja 4 port ris eller annat gryn 1/2 ask gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lammfärsbiffar

Lammfärsbiffar

Förbered först klyftpotatis och tzatziki eller de tillbehör du vill ha till. Ugnsrosta klyftad potatis med skal vänd i olivolja, salt och peppar i 30 minuter i en stekpanna på 220 grader
Marinad till lamm

Marinad till lamm

Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Tillsätt lammköttet du ska marinera och arbeta gärna in marinaden så att den täcker köttet runt om
Oxrullader

Oxrullader

Ingredienser Portioner. 4 1 pkt skivad bacon (à 140 g) 2 hela saltgurkor 1 rödlök 2 msk dijonsenap 600 g lövbiff tandpetare 1 msk smör eller margarin 1 köttbuljongtärning 3 dl grädde 1/2 msk majsstärkelse 1 msk svartvinbärsgelé salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Fisk- och skaldjurssoppa

Fisk- och skaldjurssoppa

Skala och hacka löken. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och strimla fänkålen
Pulled Pork i slow cookern

Pulled Pork i slow cookern

Pulled Pork, maträtten som hamnade på 3e plats bland de mest populära matsökningarna på google 2013. Jag kan dock avslöja att det inte ens kommer in på min topplista över favoriträtter, och det är nog därför jag helt missat att blogga om det