använd färre om du vill ha mildare smak 4 st vitlöksklyfta(or) , skalade och grovt hackade 600 gram körsbärstomater , (orangea körsbärstomater ger extra sötma) 3 msk oliver , blandade, marinerade av god kvalitet (urkärnade) 2 msk kapris , (skölj dem före användning om de ligger i saltlag) 12 st kycklinglår , filéer 1 knippa(en) basilika , färsk (ca 30 g) 0 st salt 0 st peppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Skär ner kycklingen i mindre bitar och lägg i en bunke. Dela tomaterna och tillsätt till kycklingen. Slå upp allt i en ugnsfastform, placera tomaterna ovanpå kycklingen
Vi börjar med huvudrätten som blev en kycklinggryta i ugn med rabarber i. Salta och peppra kycklingen, dela den i bitar och bryn den i smör i en stekpanna
Härliga kycklingben som bakas av i ugnen på en läcker bädd av potatis, äpple och lök, och det bästa är att när allt är klart har det även blivit en läcker skysås i botten
Skeda rikligt med chimichurri över kycklingen vid servering. 600 g kycklinglårfilé. Låt kycklingen dra i 15 minuter. Till servering 1 Grilla eller stek kycklingen tills den fått fin färg. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70°. 2 Grilla limehalvorna och servera till kycklingen