Paj är så lätt att göra och man kan i typ ha i vad som helst. Jag planerar oftast inte i förväg vad jag ska ha i pajen utan det blir lite "man tager vad man haver"
Detta gör att jag får en hel del gjort på förmiddagen, så häromdagen lagade jag dessa köttfärspajer. Just nu har vi fått in en väldigt bra rutin där Arvid somnar på tidiga morgonpromenaden när vi följer Amanda till skolan
Det här receptet följer jag alltid när jag gör västerbottenspaj och det blir alltid lika bra. Har provat otaliga recept som antingen blivit för vattnigt, för torrt eller för mycket eller för lite ostsmak
Pajdeg. 3 dl mandelmjöl. 0,5 dl skalade sesamfrön. 40 gram smör. 1 msk fiberhusk. 1 tsk salt. 1 ägg. Mixa mandelmjöl och sesamfrön i mixer/blender – lägg i resterande ingredienser och kör till en deg
Idag åt vi en riktigt smarrig paj, ett resultat av en djupdykning i kyl och frys. )Nu ändrade jag lite på min pajdeg, eftersom sonen integillar frön i maten och den här pajbottnen fick med beröm godkänt
Rödkål är verkligen både gott, användbart och vackert. Just nu gör jag mycket sallader med rödkål i. Ikväll blev det sallad på strimlad rödkål, förvällda edamamebönor (så vackert ihop), ruccolasallad och smulad fetaost
Pajdeg. Mät upp mjöl, skär kylskåpskallt matfett 5 - 6 bitar och lägg tillsammans med mjölet. Finfördela fettet med fingrarna till en smidig massa och lägg i vatten