Idag bjuder jag på ett recept på vitkålsgratäng med köttfärs. Bryn köttfärsen och ha i lök, vitlök, paprika, kryddor, tamarisoja, sambal, tomatpuré och röd pesto och fräs ihop i några minuter
Ingredienser 700 g kassler 250 g cocktailtomater eller kvisttomater 1 kruka basilika 2 st vitlöksklyftor 3 msk tomatpuré 1 dl Grädde 1 dl crème fraiche 1 st mozzarella a 125 gram salt och peppar Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Hemmagjorda köttbullar, potatis och stuvade morötter. Strimla köttet och stek med kryddor i lite smör. 600 g fläskkött tex fläskytterfile utan fett. Tillsätt soja och hälften av vattnet och låt det småkoka under lock en stund så köttet blir mört, ca 30 min. 600 g fläskkött
Här snålas inte med varken kött eller grönsaker och definitivt inte på smaken. Använd biff av fin kvalité, strimla, pudra över en matsked bikarbonat för att göra köttet riktigt mört
Bryn köttet i omgångar och lägg ner i kastrullen. 1 liter köttbuljong. Koka upp och låt sedan grytan sjuda 3-4 timmar tills köttet blivit riktigt. 1 liter köttbuljong
Köttet blev jättemört och smakade underbart tillsammans med kantarellsåsen. Förutom köttet, ingredienserna till mos och sås behövs tomater, riven västerbottenost och neutral olja
Då blir det en röd kärna i köttet. Börja med att göra en kryddblandning av enbär, rosmarin och rosepeppar och kör detta i en mixer så att allt finfördelas