0,5 pkt jäst. 6 dl ljummet vatten. 12 dl mjöl. 2 tsk salt. Salt att strö över på bullarna. Lös upp jästen med lite av vattnet och häll sedan ner resten av vätskan
Ingredienser Portioner. 40 st 100 g smör eller margarin 1/2 g saffran 1 1/2 dl strösocker 2 ägg 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g) 1 tsk bakpulver 1 1/2 dl pistagenötskärnor eller andra nötter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Det gör ingenting om bröden inte får samma form, bara de får ungefär samma storlek. Vik ihop och lägg bröden (de är fortfarande lösa) på plåtar med bakplåtspapper eller direkt på perforerade plåtar
Jag tycker att de här baguetterna är godast att äta med bara något gott smör till eller doppa i en god olivolja med lite salt i, det behövs inget annat pålägg eftersom brödet är så gott i sig
Jag bakade bröd i fredags och åt ihop med pastasallad och het korv. Dessa limpor/bröd ska egentligen bli lite högre, men jag råkade gå bananas med jästen så dom blev jätte stora och jättefluffiga och sen när jag skar mönstret i dom så kollapsade dom
Philadelphiabullar, så gott och lättbakat. Går att variera i oändligheten skulle jag tro. ) På Lindas bakskola ser du steg-för-steg-bilder, men jag har valt att tillsätta blåbärssylt i fyllningen
Jag tycker det är så mysigt och hemtrevligt när det doftar nybakat bröd i huset och det gör det ganska ofta hemma hos oss eftersom jag bakar bröd ungefär en gång i veckan