Halloj, här är vi, livs levande och tillbaka från ett kort juluppehåll. Vi hade tänkt hålla oss från datorerna så mycket som möjligt de senaste dagarna och det gick väl hyfsat bra ända fram tills i går kväll
Botten på " tre lika delar". Jag tar fram tre lika stora glas. Jag använde 8 mindre ägg i det ena glaset, mätte upp lika mycket socker i det andra glaset (Lika högt som äggen ) och
Just denna klara soppan med knedle/knödel älskar mina stora barn. Denna soppan är vanlig på balkan. Soppor brukar man alltid äta som förätt vare sig man är bortbjuden eller hemma så serveras det soppor i mängder över balkan
Skördefesten har varit galet stor här på ön i år. Massor, massor med folk – det är verkligen jättekul. Självklart var vi ute ett par rundor och tittade, provsmakade och fyndade hem en massa gott
Fried rice är en av mina absoluta favoriträtter från det kinesiska köket. Det är så himla gott. Stekt ris med grönsaker och räkor som smakar fantastiskt
Denna härliga paj med ricottaost och bär, är både enkel att göra och väldigt god. Den kräver inte mycket av din tid och du bokstavlingen slänger ihop den i ett nafs
Hur jag gör mina pannkakor hittar ni här. Vill du bjuda på en annorlunda och ljuvligt god pannkaksvariant så tycker jag absolut att du ska prova denna ugnsgratinerade varianten med valnötter
Många av ER efterfrågar tips på det enkla i vardagen. T ex hur man gör riktigt goda stuvade makaroner eller hur man får saftiga kycklingfiléer utan att dom blir torra och tråkiga
Freeeeeedag. Härligt. Fredagar har jag ingen större lust och lägga ner onödig tid i köket. Vill mest slappa, ha det bra och slöa… Kvällsmaten ska vara, ”snabb – lätt o laga – och god”