Hej och glad söndag på er. Söndag känns verkligen som den ultimata bakdagen. Idag har vi bakat både nytt bröd och just nu är en fantastiskt lök&plommon paj i ugnen
Trots att jag inte själv är någon storkonsument av kaffebröd tycker jag det kan vara trevligt att ha något hemma i frysen som man kan ta fram om man får oväntat besök och därför händer det sig ibland att jag svänger ihop något enkelt som muffins till exempel
Flädersaft med citroner och rabarber. Dessa varma dagar går det åt mycket dricka. För det allra mesta dricker jag enbart vatten men ibland är det gott att släcka törsten med något annat
Syrén saft var det ja. självklart måste det testas. jädrans i gatan va gott och speciellt det var. ) Mycket speciell smak, dock något jag känner igen men inte kan sätta finger på
Klarbär är lite av svenska trädgårdars doldis, när jag tänker efter tror jag aldrig att jag har sett de sötsyrliga bären till försäljning, i min trädgård så är dom ruskigt vanliga ialla fall och till hemkokt saft passar de perfekt
Saft av svartvinbärsblad. 1 L vatten. 1 kg socker. 1 pkt citronsyra. 2 citroner, skivade. 1 L vinbärsblad. Varva den skivade citronen med bladen i en stor glasburk eller tillbringare
Jag knep mina blommor precis innan de blev bruna samma dag som jag hittade receptet, om man nu mot förmodan har blommande syren nu men känner inte för att göra Syrensaft i midsommarhelgen så går det jättebra att frysa blommorna och plocka fram dem när lusten faller på att koka lite saft