Som ni kanske har märkt så svämmar inte bloggen över av recept på julmat direkt. Detta beror på att vi, i likhet med de flesta andra, är ganska konservativa med vad som hamnar på julbordet, och vi är nöjda med att fortsätta äta den julmat som vi brukar äta
Jag försöker vara lite ekonomisk så jag kollar bra priser på våra närmaste affärer. ) Detta resulterade i att vi hade 500 g champinjoner hemma så maken köpte färsk pasta (på rea) och med vad vi hade hemma trollade vi fram en busgod middag
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 250 g champinjoner 1 kokta kikärter (à 380 g) 2 msk olja 1 msk tomatpuré 1 grönsaksbuljongtärning 1 burk körsbärstomater (à 400 g) 7 dl vatten 3 dl visp- eller matlagningsgrädde 1 msk torkad basilika 1/2 msk torkad timjan 1 tsk chiliflakes 1 1/2 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar 300 g spaghetti Till servering riven parmesanost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Skölj och skrubba citronen väl innan du river skalet. Vispa ägg med socker till en luftig massa. Tillsätt citronskalet och fettet och sikta ned potatismjölet i smeten och rör om