Vispa ner kulan i såsen och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. 1nymald vitpepparKoka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé. 1Rör ihop smör och mjöl till en kula
Denna chilisås har en asiatisk touch av ingefära och citron. Tänk på att mängden chili som behövs kan variera med olika sorter och styrkan på den färdiga såsen varierar med detta
Häll på hackade tomater och alla övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. 1Röd chili efter smak och styrka. 1salt och nymalen svartpepparHacka fänkål, vitlök och gul lök
Smält smöret i en panna och tillsätt nötter, havregryn och honung. Lägg hallon, florsocker och citronsaft i en kastrull, blanda och låt allt bara bli varmt i ett par minuter
Recept på kalla såser kan man inte få för många av eller hur. Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Skala och hacka lök och vitlök. Tillsätt jordnötssmör, kokosmjölk, sweet chilisås och soja. Fräs den mjuk i smör- & rapsolja i en kastrull utan att den får färg
Ingredienser Portioner. ca 2 dl 1/2 dl nötter eller frön (t ex mandlar, valnötter, pinjenötter, solroskärnor eller pumpakärnor) 100 g soltorkade tomater 1/2 dl riven parmesanost 1 riven vitlöksklyfta 3/4 dl olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken