3 g jäst [3 krm]. 350 g vatten, kallt, [3,5 dl]. 450 g vetemjöl special [7,5 dl]. 10 g salt [1,5 tsk]. Deg3 g jäst [3 krm] 350 g vatten, kallt, [3,5 dl] 450 g vetemjöl special [7,5 dl] 10 g salt [1,5 tsk]
Boken jag syftar på är Enklare bröd av Martin Johansson. En bok fullspäckad med tips och råd kring hur man bakar bröd, skrivna på ett lättförståeligt och trevligt sätt
Lite nybakat bröd på morgonen brukar ju få en att hoppa ur sängen lite lättare. Bröd. 1 dl brödsirap. ca 2 kg ljust lantbrödsmjöl (ta mörkt om du vill). 1 dl brödsirap. ca 2 kg ljust lantbrödsmjöl (ta mörkt om du vill)
0,5 tsk jäst (3 g). 13,5 dl vatten (350 g). 17,5 dl vetemjöl (450 g). 12 tsk salt (12 g). 10,5 tsk jäst (3 g) 3,5 dl vatten (350 g) 7,5 dl vetemjöl (450 g) 2 tsk salt (12 g)Smula ner jästen i en bunke och tillsätt sedan resten av ingredienserna
Vissa recept är borta i flera år för att sedan plötsligen hittas. Jag trodde att jag förlorat receptet till en älskad klassiker i min familj, men på ett gammalt receptkort fanns det nedskrivet
Ett otroligt saftigt bröd med finrivna morötter och havregryn i degen. Bra, då är det dags att ta upp degen på mjölat bakbord och forma till två limpor som sedan får lägga sig tillrätta i brödformarna
Däremellan hann jag med att baka ett riktigt gott bröd som jag tänkte tipsa om idag. Brödet är bland det enklaste man kan baka och det får lite surdegskänsla med sin knapriga yta och sina många luftbubblor