Bröd

Bröd

  • 56 Recept
Nattjästa baguetter

Nattjästa baguetter

3 g jäst [3 krm]. 350 g vatten, kallt, [3,5 dl]. 450 g vetemjöl special [7,5 dl]. 10 g salt [1,5 tsk]. Deg3 g jäst [3 krm] 350 g vatten, kallt, [3,5 dl] 450 g vetemjöl special [7,5 dl] 10 g salt [1,5 tsk]
Skivat rostbröd

Skivat rostbröd

Boken jag syftar på är Enklare bröd av Martin Johansson. En bok fullspäckad med tips och råd kring hur man bakar bröd, skrivna på ett lättförståeligt och trevligt sätt
NATTA-BRÖD

NATTA-BRÖD

Lite nybakat bröd på morgonen brukar ju få en att hoppa ur sängen lite lättare. Bröd. 1 dl brödsirap. ca 2 kg ljust lantbrödsmjöl (ta mörkt om du vill). 1 dl brödsirap. ca 2 kg ljust lantbrödsmjöl (ta mörkt om du vill)
Frallor

Frallor

Hembakat bröd kan vara bland det godaste som finns. Tyvärr bakar jag alldeles för sällan numera när jag försöker dra ner på kolhydrater
Rågbitar

Rågbitar

Bröd. Rågbitar. Hallå. Vad sägs om nybakade frallor till helgens frukost. Dessa rågbitar är riktigt goda så prova dessa nu
Enkla lättbakade grahamsbröd

Enkla lättbakade grahamsbröd

Ingr. 1 pkt torrjäst, 8 dl mjölk uppvärmd till 42 gr, 3 tsk salt, 1 dl rapsolja, 2 msk honung, ½ dl linfrö, 1 dl solrosfrö, russin om man så vill, 10 dl grahamsmjöl, 5-8 dl vetemjöl
Enkla ljusa frallor

Enkla ljusa frallor

0,5 tsk jäst (3 g). 13,5 dl vatten (350 g). 17,5 dl vetemjöl (450 g). 12 tsk salt (12 g). 10,5 tsk jäst (3 g) 3,5 dl vatten (350 g) 7,5 dl vetemjöl (450 g) 2 tsk salt (12 g)Smula ner jästen i en bunke och tillsätt sedan resten av ingredienserna
Lätta surdegsbröd

Lätta surdegsbröd

Ingredienser ¼ pkt (12,5 g)  KronJäst för Matbröd, färsk 1 påse (150 g) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk ca 8,5 dl (500 g) vetemjöl special eller Manitoba 2 tsk (12 g) salt 4 dl (400 g) vatten svalt ca 20°C
En älskad familjeklassiker återfunnen!

En älskad familjeklassiker återfunnen!

Vissa recept är borta i flera år för att sedan plötsligen hittas. Jag trodde att jag förlorat receptet till en älskad klassiker i min familj, men på ett gammalt receptkort fanns det nedskrivet
Saftig morotslimpa med havregryn

Saftig morotslimpa med havregryn

Ett otroligt saftigt bröd med finrivna morötter och havregryn i degen. Bra, då är det dags att ta upp degen på mjölat bakbord och forma till två limpor som sedan får lägga sig tillrätta i brödformarna
Luftigt solrosbröd

Luftigt solrosbröd

Däremellan hann jag med att baka ett riktigt gott bröd som jag tänkte tipsa om idag. Brödet är bland det enklaste man kan baka och det får lite surdegskänsla med sin knapriga yta och sina många luftbubblor
Honungslimpor

Honungslimpor

Brödet blev visserligen supergott (speciellt att rosta), men det var tyvärr väldigt smuligt och jättesvårt att skära i skivor