Har du haft svårt att lyckas med aubergine eller upplevt att ibland lyckas man och ibland inte. Jag har märkt att många inte vet varför aubergine ibland blir “svampig” eller “träig” i konsistensen och helt enkelt har gett upp på denna fantastiska grönsak
Härligt gott och nyttigt. Absolut något jag kommer göra igen. Ingredienser300 gram fryst bladspenat1 st gul lök(ar)1 dl gräslök, hackad8 dl grönsaksbuljong2 msk vetemjöl1 dl matlagningsgrädde1 msk flytande margarinsalt och peppar4 st äggBrödGör såhär1
Lägg spjället i en kastrull. Tillsätt buljongen och låt det koka upp. Skumma av. Låt spjället koka ca 1 timme eller tills det att spjället lätt släpper från en gaffel som sticks i
Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Täck med vatten och koka upp under lock. Skumma med en slev. Tillsätt salt, lagerblad och vitpeppar och låt revbensspjällen koka på låg värme i ca 1 timme
Skinka kvar från påsken. Gör då denna goda paj, ost/skink paj. Eller så tar du annan skinka. Denna paj är riktigt god, krämig, enkel och väldigt smakrik