fiskmannen

fiskmannen

  • 45 Recept
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

3-4 apelsiner. 12 dl kyckling-/höns-/ankbuljong. 12 dl grädde. 11-2 dl vitt vin. 12 msk mjöl eller maizena
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

anka. Anka à l’orange. 4 pers. 2 ankbröst, färska eller frysta ca 700 g. salt och peppar. Sätt på ugnen, 175 grader

Chicken Tikka Masala

Skär kycklingen i bitar och blanda den med spiskummin, gurkmeja och chilipulver. Skala, dela och skiva löken
Gäddqueneller med saffranssås

Gäddqueneller med saffranssås

Dela fisken i bitar och mixa den med salt och peppar i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt äggvitorna och därefter vispgrädden, lite i taget
Skomakarlåda – recept

Skomakarlåda – recept

Så här gör du Börja med rödvinssåsen, skiva löken tunt och stek mjuk i matolja
Champinjonsoppa

Champinjonsoppa

Visserligen är det sommar enligt kalendern men tittar man ut genom fönstret så liknar det mest höst. Suck
Baba ganoush

Baba ganoush

Gör så här. Sätt ugnen på 250°. Skär skåror i auberginerna med en kniv och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
(LCHF) Chili con carne

(LCHF) Chili con carne

Recept, 6 port. Ingredienser. 3 st gullökar. 1-2 st färsk röd chili. 500g nötfärs. 1 ½ tsk paprika pulver. 1 ½ krm svartpeppar
#16: AUBERGINE – baba ganoush

#16: AUBERGINE – baba ganoush

Har du haft svårt att lyckas med aubergine eller upplevt att ibland lyckas man och ibland inte. Jag har märkt att många inte vet varför aubergine ibland blir “svampig” eller “träig” i konsistensen och helt enkelt har gett upp på denna fantastiska grönsak
Spenatsoppa med kokt ägg

Spenatsoppa med kokt ägg

Härligt gott och nyttigt. Absolut något jag kommer göra igen. Ingredienser300 gram fryst bladspenat1 st gul lök(ar)1 dl gräslök, hackad8 dl grönsaksbuljong2 msk vetemjöl1 dl matlagningsgrädde1 msk flytande margarinsalt och peppar4 st äggBrödGör såhär1
Sparrissoppa med skinkmuffins

Sparrissoppa med skinkmuffins

Skär av sparrisknopparna och spara dem. Skär sparrisen i centimeterlånga bitar. Skala och hacka löken. Fräs sparris och lök i smör
Grillade revben

Grillade revben

Lägg spjället i en kastrull. Tillsätt buljongen och låt det koka upp. Skumma av. Låt spjället koka ca 1 timme eller tills det att spjället lätt släpper från en gaffel som sticks i
Revbensspjäll kokta sedan grillade

Revbensspjäll kokta sedan grillade

Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Täck med vatten och koka upp under lock. Skumma med en slev. Tillsätt salt, lagerblad och vitpeppar och låt revbensspjällen koka på låg värme i ca 1 timme
Malins goda olivbröd

Malins goda olivbröd

900 gr vetemjöl5 dl vatten2 msk olivolja1 msk salt½ pkt torr jäst1 dl hackade svarta oliver. Blanda de torra ingredienserna i en skål
Ost och skink paj

Ost och skink paj

Skinka kvar från påsken. Gör då denna goda paj, ost/skink paj. Eller så tar du annan skinka. Denna paj är riktigt god, krämig, enkel och väldigt smakrik