1Sallad200 g kycklingfilé, typ minutkyckling salt peppar, nymalen (eller herbes de provence, bbq kryddor) 140 g bacon, svenskt 1 salladshuvud 250 g körsbärstomater 2 rödlökar, små 4 bröd, frallor 4 msk olja, valfri flingsalt
1Dressing1,5 dl vinäger (vit vinsvinäger eller äppelcidervinäger) 0,5 dl strösocker (du kan minska mängden om du vill ha mindre sötma) 0,5 dl rapsolja 0,5 dl olivolja 1 msk salladskrydda ca 1 msk örtsalt (efter smak)
En god vinaigrette och lite finhackad salladslök sätter extra smak. Skördeglädje i Skafferiet. I tisdags hade vi födelsedag och dagen till ära tog vi grepen och grävde upp några av våra spontanplanterade potatisar - "härochdärpotatis"
Var lat förra veckan och köpte färdigsallad på Coop. Det blev en blandning av isbergssallad, groddar, räkor, rödlök, surimi sticks, mozzarellabollar, rhose island dressing och Max dressing Hot creole
Det blir mycket grönt med LCHF så att investera i en salladscentrifug är riktigt smart. Lägg salladen i en skål, strimla mozzarella, paprika och basilika och strö över
Idag blev det en fräsch sallad med varmrökt lax, räkor och sötpotatis till middag. Till salladen hade jag en lime och ingefärsdressing som du hittar receptet på här
Underbar sallad med pesto, ugnsrostade jordärtskockor, buffelmozzarella, nashipäron, pinjenötter och annat gott som gifter sig i en perfekt mix till den kanske godaste vegetariska salladen någonsin