Häll i fyllningen i det varma pajskalet och täck med marängen. Pajdeg. Smöra en pajform och kavla ut degen, täck formen med degen och skär bort överskottet, nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10 minuter i 200°C. Vill man göra minipajer/Mazarin folieformar, så kan man räkna dubbel sats till 30 st
Lägg svamp och lök i pajskalet. Imorgon den 5 september är det Svampens dag och om ni inte redan har något annat gott att bjuda på så kan jag rekommendera den här goda pajen. Ostpaj med blandad svamp, ca 6 portioner3 dl vetemjöl125 g smör2 mask vatten4 schalottenlökar, finhackade750 g färsk svamp3 dl riven smakrik ost3 ägg3 dl mjölksalt och pepparSmula samman vetemjöl och smör förhand eller i matberedare, jag valde det senare
Gör pajskalet så här. Förgrädda pajskalet i ugn tills den fått färg. Gör västerbottenpajen så här. Servera västerbottenpaj ljummen med en grön- eller tomatsallad
Flera av de recept jag lagat i sommar kommer från just senaste årens Buffétidningar, och det här är ett av dem från årets juninummer - Siri Barjes vegetariska filodegspaj med pinjenötter, getost, karamelliserad lök och tomater
Gör så här Pajbotten Mixa samman samtliga ingredienser till pajdegen i en matberedare. Tryck ut pajdegen i en pajform och stick lite hål i botten med en kniv eller gaffel
Vad vore hösten utan paj. I alla former och varianter är de välkomna och just nu har ja min favorit som är en päron och toscapaj detta är något så fantastiskt gott
Mixa samtliga ingredienser till pajdegen. Lägg ut bakplåtspapper i botten på en avlång brödform (eller en vanlig pajform, gärna då med avtagbar botten)