Paj

Paj

Jockes Magiskt Goda Citronpaj

Jockes Magiskt Goda Citronpaj

Häll i fyllningen i det varma pajskalet och täck med marängen. Pajdeg. Smöra en pajform och kavla ut degen, täck formen med degen och skär bort överskottet, nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10 minuter i 200°C. Vill man göra minipajer/Mazarin folieformar, så kan man räkna dubbel sats till 30 st
Magiskt god citronpaj!

Magiskt god citronpaj!

Det blev en magiskt god citronpaj som var lätt att göra och som jag tror kommer att passa bra efter kvällens påskmiddag
Päronpaj

Päronpaj

Ut med pajen ur ugnen och kleta i mazarinfyllningen. Gjorde tre små extra pajer, till dom som inte var med på "huvudfikat"
Blomkålslåda

Blomkålslåda

Sätt ugnen på 200 grader Skär ner blomkålen i mindre bitar och koka de i lättsaltat vatten, koka i bara några minuter tills de börjar att mjukna
Svampens dag och ostpaj med blandad svamp

Svampens dag och ostpaj med blandad svamp

Lägg svamp och lök i pajskalet. Imorgon den 5 september är det Svampens dag och om ni inte redan har något annat gott att bjuda på så kan jag rekommendera den här goda pajen. Ostpaj med blandad svamp, ca 6 portioner3 dl vetemjöl125 g smör2 mask vatten4 schalottenlökar, finhackade750 g färsk svamp3 dl riven smakrik ost3 ägg3 dl mjölksalt och pepparSmula samman vetemjöl och smör förhand eller i matberedare, jag valde det senare
Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Gör pajskalet så här. Förgrädda pajskalet i ugn tills den fått färg. Gör västerbottenpajen så här. Servera västerbottenpaj ljummen med en grön- eller tomatsallad
Tacopaj

Tacopaj

Bred sedan ut fyllningen i en pajform. Blanda ner tacokryddan och häll över tacofärsen i pajformen. 250 g philadelphiaost
Frasig filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Frasig filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Flera av de recept jag lagat i sommar kommer från just senaste årens Buffétidningar, och det här är ett av dem från årets juninummer - Siri Barjes vegetariska filodegspaj med pinjenötter, getost, karamelliserad lök och tomater
Plommonpaj

Plommonpaj

Pajdeg. Bred plommonmarmelad på pajskalet. Vispa samman crème fraiche, ägg, socker, vaniljsocker och kanel och häll i pajskalet
Pumpapaj – utan gluten, socker och mjölk

Pumpapaj – utan gluten, socker och mjölk

Gör så här Pajbotten Mixa samman samtliga ingredienser till pajdegen i en matberedare. Tryck ut pajdegen i en pajform och stick lite hål i botten med en kniv eller gaffel
Päron och toscapaj med mandel och valnötter.

Päron och toscapaj med mandel och valnötter.

Vad vore hösten utan paj. I alla former och varianter är de välkomna och just nu har ja min favorit som är en päron och toscapaj detta är något så fantastiskt gott
Raw blåbärspaj med cashewgrädde

Raw blåbärspaj med cashewgrädde

Mixa samtliga ingredienser till pajdegen. Lägg ut bakplåtspapper i botten på en avlång brödform (eller en vanlig pajform, gärna då med avtagbar botten)
Köttfärspaj med svamp

Köttfärspaj med svamp

Pajdeg. Lägg färs och svampfräs i pajskalet. Vispa samman ägg, crème fraiche, mjölk, salt och peppar och häll i pajskalet
Krämig kantarellpaj

Krämig kantarellpaj

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Pajdeg 150 gram Mat & Bak smör 3,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 2 msk vatten Fyllning 400 gram kantareller 0,5 st purjolök(ar) 1 klyfta(or) vitlök 2 msk Mat & Bak smör 0,25 tsk salt 1 krm svartpeppar Äggstanning 3 st ägg 3 dl vispgrädde 1 dl crème fraiche 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 gram Västerbottensost Topping 50 gram Västerbottensost , riven 0,5 kruka(or) färsk persilja Köp receptet
Köttfärspaj med svamp

Köttfärspaj med svamp

Pajfyllning. Blanda ihop ingredienserna till degen och tryck ut den i en pajform. Fördela ut blandningen på pajbottnen
Rabarberpaj

Rabarberpaj

Rabarberpaj100 g smör 4 tsk vaniljsocker 2 dl strösocker 2,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 ägg 300 g rabarber
Köttfärs- och zucchinigratäng med blomkål och mozzarella

Köttfärs- och zucchinigratäng med blomkål och mozzarella

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gratäng 1 st gul lök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 2 msk olivolja 500 gram nötfärs 1 tsk oregano , torkad 1 tsk timjan , torkad 1 tsk basilika , torkad 1 tsk salt 350 gram tomatsås 0,5 st blomkålshuvud(en) 0,5 st zucchini 125 gram mozzarella Sallad 0,5 st romansallad 0,5 st gurka 150 gram morötter 1 st olja Köp receptet Näringsvärde Kcal
Kolaäppelpaj med havresmul

Kolaäppelpaj med havresmul

Vad är en höst utan äppelpaj. Det är så gott med en god äppelpaj, äppelkaka och äppeldesserter. Jag gjorde en väldigt enkel äppelpaj med ett kolatäcke