Inlagt

Inlagt

Äppelsaft

Äppelsaft

2 kg äpplen, helst svenska röda ekologiska ex. Aroma. 12 liter vatten. 12 tsk citronsyra. 12 krm natriumbensoat eller atamon (valfritt)
Coleslaw på brysselkål med wasabi

Coleslaw på brysselkål med wasabi

Ingredienser Portioner. 4 500 g brysselkål 2 morötter 1/2 tsk salt 2 msk sesamfrö 20 g färsk gräslök 2 dl majonnäs 1 msk wasabi 1 lime Lägg till i inköpslistan
Äppelmust – enkelt recept

Äppelmust – enkelt recept

5 kg äpplenLägg äpplena i vattenbad och rengör dem. 1Krossa äpplena i en fruktkross eller en köttkvarn
Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

1,2 kg rödbetor. 12 tsk salt. 14 dl ättiksprit, 12% eller 1 1/4 dl ättiksyra (24%). 16 dl socker. 112 dl vatten eller silat kokspad från rödbetorna
Bostongurka

Bostongurka

500 gram färska smågurkor eller Västeråsgurkor. 11 gul lök. 11 röd paprika. 10,5 krm natriumbensoat (valfritt)
Grön tomatmarmelad

Grön tomatmarmelad

500 gram gröna tomater. 11 lime. 14 dl syltsocker. 11/2 bit stjärnanis (valfritt)Skölj tomater. Skär dem i tärningar
Plommonsylt med mandel

Plommonsylt med mandel

Sjud plommonen i lite vatten under lock, ca 10 minuter, så att kärnorna lossnar från köttet. Plocka upp alla kärnor
Äppelchutney

Äppelchutney

Ja, nåt måste en ju hitta på när trädgården dignar av äpplen. Kokar äppelchutney ikväll, kommer att bli så god till en stek med gräddsås
Plommonchutney med ingefära och chili

Plommonchutney med ingefära och chili

Ingredienser Portioner. Ger ca 5 dl 8 plommon 2 rödlökar 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 4 msk strösocker 4 msk honung 2 msk ättiksprit (12 %) 3 msk finriven färsk ingefära finrivet skal av 1 citron 2 krm salt Lägg till i inköpslistan
Tomatmarmelad

Tomatmarmelad

500 gram röda små tomater som babyplommontomater eller cocktailtomater. 11/2 citron. 15 dl syltsocker. 13 cm vaniljstångSkölj tomaterna och hacka dem fint
Tomatmarmelad med hetta

Tomatmarmelad med hetta

Ingredienser Portioner. 3 l 1 kg mogna tomater 2 röda chilifrukter 5 kryddnejlikor 1 kg syltsocker 1 tsk vaniljsocker Lägg till i inköpslistan
Lyckad marmeladolycka

Lyckad marmeladolycka

En konstig marmeladblandning. Foto. Jurek Holzer. Det här är en historia om hur ett misstag i köket kan leda till ett lyckat resultat
Jordgubbssylt

Jordgubbssylt

1,2 kg jordgubbar. 1800 gram strösocker. 14 msk citronsaft. 11 krm natriumbensoat. 11 tsk pektin eller enligt paketRensa och skölj jordgubbar
Blåbärssylt

Blåbärssylt

1 kg färska eller frysta blåbär, ca 2 liter. 1750 gram strösocker, 8 dl. 11 dl vatten. 12 msk citronsaft. 1TJOCKARE SYLT
Äppelmos – grundrecept

Äppelmos – grundrecept

Ingredienser 1 kg äpplen 0,5 dl vatten 3,5 dl strösocker , 3,5-5, tillsätt efter smak Köp receptet