ca 12 stycken ganska så stora muffins. 125 g smör2 dl socker2 ägg1,5 dl mjölk4,5 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker2 dl frysta hallon1 dumlekola till varje muffins (ca 12 st)Vispa ihop smör och socker
Ta bort formen och låt brödet kallna på galler under bakduk. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 35-40 minuter eller tills brödet har fin färg och känns torrt
NÄMEN HEJ. Det var inte igår, men för en gångs skull så har jag en vettig ursäkt till min frånvaro. Sedan sista inlägget så har jag vart på interjuv, slutat på mitt jobb och börjat på ett nytt å hunnit jobba där i snart två veckor
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget
Igår var det Nutelladagen, och det uppmärksammade jag genom att baka Nutellamuffins. Jag utgick från en vanlig sockerkaksdeg vilket blev både enkelt och gott