Bröd

Bröd

  • 4 Recept
Grovt enkelt bröd

Grovt enkelt bröd

Pensla bröden med ägg eller mjölk. Lyft brödet, så känner man om det är degtungt eller klart. Forma degen till två bröd och låt dem jäsa ytterligare 1 timme. Bröden gräddas i ca 1 timme
Evas stora grova bröd

Evas stora grova bröd

Jag brukar vända och knacka på botten och sätta i en stektermometer för att försäkra mig att brödet är färdigt
Grovt bröd i lergryta

Grovt bröd i lergryta

Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Grovt bröd med surdeg

Grovt bröd med surdeg

Snitta brödet med vass kniv, sänk värmen till 200º och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. 3 msk mörk brödsirap