Grillkokboken

Grillkokboken

  • 50 Recept
Grillning
Grillat med god vitlökssås

Grillat med god vitlökssås

Entrecote med vitlökssås och skivad ugnspotatis. Ugnspotatis och färska lökarLättkokta sockerärtor är goda tillbehör
Ultra-hot crispy sandwich

Ultra-hot crispy sandwich

Starta ugnen på 225 grader på över- och undervärme. Skiva upp löken i lagom stora bitar. Lägg 2 skivor Rasker på en plåt och fördela kasslerskivorna över
Grillad högrev med ruccolapotatissallad

Grillad högrev med ruccolapotatissallad

Vilken kväll vi hade igår, det blev bad och sen en grillmiddag. Bäst att pass på med grillningen nu när vi har värme över Sverige
Grillade räkor

Grillade räkor

Som sagt så har grillningen börjat komma igång ordentligt nu. Det senaste blev lite räkor som snabbt slängdes på på grillen
Grillade lammracks

Grillade lammracks

Lammracks. Lamm är bland det godaste man kan tillaga på grillen och väljer du en detalj som lammracks får du en smakupplevelse utöver det vanliga
Hamburgare med extra allt!

Hamburgare med extra allt!

Jag skall dela med mig av middagen från igårkväll. Jag fick inspirationen från "flippin burgers" kokbok där dem har en burgare som heter något i stil med marthys double där dem har både hamburgerkött och färsk korv i brödet
Marinad till nöt och lamm

Marinad till nöt och lamm

Gör så här. Vispa ihop alla ingredienserna till marinaden och smaksätt med svartpeppar. Marinera köttet, någon timme för mindre bitar och över natten för större detaljer
Hel grillad karré

Hel grillad karré

Blanda alla ingredienser i marinaden. Putsa eventuellt köttet. Dela köttet genom att skära ett djupt snitt längs långsidan - men inte ända igenom
Bulgogi – koreansk grillrätt

Bulgogi – koreansk grillrätt

Bulgogi är en populär rätt på Koreanska restauranger och för alla oss som älskar kött och asiatiska smaker är det ren kärlek
Beef ribs

Beef ribs

Beef ribs är en styckdetalj som jag letat efter med både ljus och lykta. Efter att ha fått kontakt med Björsmåla gårdsbutik som ligger lite utanför Rödeby kunde de ta fram en sådan styckningsdetalj
Godaste kycklingen på grillen!!!

Godaste kycklingen på grillen!!!

Jag måste bara tipsa om den här helt otroligt saftiga och goda kycklingen, som vi åt häromdagen. Kyckling har en benägenhet att bli lite torr på grillen, men inte det här receptet
Grillade bläckfiskringar med chili och koriander

Grillade bläckfiskringar med chili och koriander

Grillade bläckfiskringar är en perfekt förrätt som hela min familj gillar. Barnens favorit är Calamares fritto och det beställer de alltid på Lomma fiskbod när vi är där ibland på lördagslunchen
Långsamt grillad högrev med endivsallad

Långsamt grillad högrev med endivsallad

Det har blivit mycket grillat lamm på sistone och idag blev vi sugna på en god bit grillad högrev. Jag hittade ett recept i senaste numret av Galore som jag blev inspirerad av där Daniel Pembert från kocklandslaget hade ett recept på bakad högrev
Halloumispett med citron och chili

Halloumispett med citron och chili

Jag älskar att grilla. Jag älskar ost. Ergo – I like halloumi. Det här receptet är baserat på ett fåtal enkla smaker som funkar grymt tillsammans med den salta osten och är barnsligt enkelt
Grilla Beer can chicken

Grilla Beer can chicken

Grilla Beer can chicken. På den senaste grillträffen med Kronfågel fick vi höra att årets hetast grilltrend, årets grillsnackis, kommer bli Spatchcock chicken
Grillad tonfisk med asiatiska smaker

Grillad tonfisk med asiatiska smaker

Färsk tonfisk är otroligt gott att grilla eller halstra och servera med en fräsch salsa. Här har jag gjort en tomatsalsa med asiatiska smaker av lime, thailändsk fisksås, soya, koriander och chili
Tandorimarinerad fläskfilé

Tandorimarinerad fläskfilé

Blanda samman yoghurt och tandori i en plastpåse (typ fryspåse). Lägg i köttet och tryck runt påsen så att hela köttet kommer i kontakt med marinaden
Baconlindad och tomatpestofylld fläskfilé

Baconlindad och tomatpestofylld fläskfilé

Detta är en perfekt grillrätt, smidigt, gott och går att förbereda långt innan grillningen. Bäst resultat får man om man gör iordning fläskfilén minst 4 timmar tidigare, så den blir liksom lite marinerad