Just nu gör jag storkok eller extra stora satser då det går åt till både middag och matlådor. Jag brukar slå till och handla grillad eller färsk kyckling när det är bra pris i affären, fryser in och lagar sedan denna goda kycklinggratäng
Ingredienser Portioner. 4 1 kg högrev i tjocka skivor 1 morot 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 4 krossade enbär 3 dl Stormaktsporter eller annan porter 2 msk konc kalvfond 1/2 dl japansk soja 1 dl vatten 1 dl vispgrädde 1 1/2 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) salt vitpeppar Mos 500 g potatis 500 g palsternacka 1 msk smör 2 dl mjölk 1 dl vispgrädde Purjolöksfräs 10 cm purjolök 150 g varmrökt sidfläsk Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Langos, denna Malmöfestivalsklassiker, lagade jag för första gången på närmare tio år nu i julas. Eftersom jag vanligtvis missar Malmöfestivalen får jag inte längre min årliga fix (och eftersom jag heller inte hänger så mycket på västkusten på somrarna där man kan köpa dem i kiosker som nattamat – hur grymt är inte det
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Frittata. Koka rödbetorna mjuka med skalet på, ca 30 min. Pilla bort skalet under rinnande vatten och skär rödbetorna i mindre bitar
1. Blanda mjöl, en tesked salt och en tesked peppar i på ett fat. Vänd köttbitarna däri. 2. Hetta upp lite av oljan i en stor gryta och bryn köttet runtom så det får lite färg
Klimatsmart gryta. Hemma i ett vintervackert men snöfritt Stockholm igen. Eftersom tidsskillnaden med Turkiet är 2 timmar numer, så vaknar jag extra tidigt
1. Wash the potatoes. Peel off skin and cut big potatoes in half. Prick each potato with fork 2-3 times. (this makes potatoes tender faster when frying and also help absorb flavor in curry sauce later)