Skär fläskfilén först i skivor, dela på mitten och skär sedan i 1 cm tjocka strimlor. Bryn hälften av fettet i en stekpanna, lägg i strimlorna och stek 5-10 minuter, lägg över i en gryta
4 1 pkt skivad bacon (à 140 g) 2 hela saltgurkor 1 rödlök 2 msk dijonsenap 600 g lövbiff tandpetare 1 msk smör eller margarin 1 köttbuljongtärning 3 dl grädde 1/2 msk majsstärkelse 1 msk svartvinbärsgelé salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Ca 4 portioner1 kg nötkött, T ex bog eller högrev ( 1,5 kg med ben)200 g morötter2 gula lökar2 msk konc kalvfond2 lagerblad12 kryddpepparkorn2 msk vetemjöl1 liter vattenSmör och olja till stekningSalt, vitpepparPutsa köttet och skär det i 3 x 3 cm stora bitar. Bryn köttet i 1 msk smör och 1 msk olja i en gryta. Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 1/2 timme. 1 kg nötkött, T ex bog eller högrev
Skär i kuber i ca samma storlek som köttet. Vänd köttbitarna i mjölblandningen. Värm en stor stekpanna och bryn köttet i omgångar i smör eller olivolja några minuter
Skiva och stek köttet, salta och peppra. Slå såsen över köttet. Jag hade ingen inspiration och kom inte på en enda god maträtt som jag ville bjuda på i fredags
Strimlat nötkött. Stek på köttet tillsammans med den hackade löken och skivade moroten. Igår när jag hade vilodag så hade jag lite mer tid att laga ordentlig mat istället