Foto. Eva Hildén. Här kommer ytterligare ett favoritrecept ur boken Laga glutenfritt. pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker av mig och Susanne Hovenäs
Om du inte meddelar värden att du äter veganskt/vegetariskt, är min personliga åsikt den att du inte kan kräva att det ska finnas vegansk/vegetariskmat heller
Jag gjorde tre olika fyllningar där den ena hade grillad zucchini och hemmagjord tomatsalsa som "main ingrediens", där den andra hade avokado och peperoni, och tredje falafel och basilika-tomatsås
12-15 st körsbärstomater i halvor eller 2-3 st vanliga tomater i klyftor. Tillsätt tomat, gurkmeja, chili, salt och ingefära och fortsätt att steka under omrörning i ca 10 minuter till. 12-15 st körsbärstomater i halvor eller 2-3 st vanliga tomater i klyftor
3 dl Basmatiris. 1. Skär kycklingfilén i strimlor. 2. Koka riset enligt förpackningens anvisningar. 3. Woka kycklingen i en het wok i oljan ca 5 minuter
FOR THE PESTO. Add basil, pine nuts, parmesan and lemon juice to a food processor. Pulse for 30 seconds, or until everything begins to break up and combine
Som vegansk rätt är den här Biriyanin näringsrik, mättande med lång mättnadstid och den ger dessutom fullvärdigt protein med kombinationen ris och linser
Börja med att blötlägga ett par matskedar chiafrön i lite vatten så de får svälla. I måndagskväll hittade jag på ett nytt bönbiffsrecept som faktiskt blev himla gott, så jag tänkte dela med mig av det