Bröd

Bröd

Saffransscones
Bananbröd med kardemumma

Bananbröd med kardemumma

Här är ett enkelt recept på ett saftigt och härligt kardemummadoftande bananbröd. 4 bananer (gärna brunprickiga) 4 dl vetemjöl 1 tsk vitvinsvinäger 0,5 dl rapsolja 1,5 dl havredryck 1,5 dl brunt farinsocker 1 tsk Kockens bikarbonat 0,5 tsk Kockens kanel malen Ekologisk 0,5 tsk Kockens kardemumma malen, Ekologisk 0,5 tsk saltSätt ugnen på 180 ֯C och klä en avlång form med bakplåtspapper
Rosenbröd

Rosenbröd

Ingredienser Portioner. ca 15 stycken 50 g smör 2 1/2 dl mjölk 25 g färsk jäst 1/2 tsk salt 5 - 6 dl vetemjöl (5-6 dl motsvarar 300-360 g) 1 ägg (till pensling) sesamfrön eller vallmofrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
ostbullar

ostbullar

Ingredienser Portioner. ca 15 st Deg 25 g färsk jäst 5 dl kall mjölk eller vatten 1 tsk salt 2 msk olivolja ca 3 dl riven lagrad ost (3 dl motsvarar 150 g) ca 1 l vetemjöl special (1 l motsvarar ca 600 g) Garnering 1 dl ägg ca 2 dl riven ost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Scones med fullkorn

Scones med fullkorn

8 dl (ca 450 g) Kungsörnen Dinkelmjöl fullkorn                         . 1½ tsk salt. 13 tsk bakpulver. 1100 g smör eller margarin
Grahamslimpor

Grahamslimpor

Ta ut bröden och låt dem kallna på galler under duk. Täck bröden med en bakduk och låt dem jäsa i ca 30 minuter. Grädda bröden i den nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills de är 98 C inuti
NYTTIGA FRUKOSTBULLAR

NYTTIGA FRUKOSTBULLAR

Vi fick keso över från i går så barnen och jag slängde ihop nyttiga frukostbullar som blev väldigt uppskattade
Ostfrallor

Ostfrallor

Hejsan. Dottern lade in en beställning på ostfrallor, den önskningen var inte svår att uppfylla. Riktigt gott blev det också med hembakade ostfrallor
Valnötsbröd

Valnötsbröd

Det blev även två valnötsbröd idag. För några år sen var jag på en chokladportvinsprovning i centrala Kalifornien ihop med en kusin och vänner
Frölimpa

Frölimpa

2 Arbeta ihop degen och lägg den i en insmord brödform (ca 1 ½ liter). 5 g jäst. 11. 5 dl kallt vatten