Äppelpaj serverad iportionsform med mördeg, mandelkräm, en äppelkompott som doftar kardemumma, kanel och vanilj, havreströssel med smak av kanel, hemlagad vaniljsås och så färska blåbär och hallon
Fick goda äpplen, eller fick och fick förresten, pallade hos kusinen. Har varit sugen länge på denna pajen från Roy Fares och idag efter söndagsteken så blev den av
GLUTENFRIÄPPELPAJ med ROSOR. Eftersom jag plockar äpplen så fort jag ser dem och redan har kokat en massa äppelmos var jag tvungen att hitta på något med alla äpplen i kylen
Fyllning. TIPS. Penslar man pajskalet med lite kolasås blir pajen krispig och knäckig utanpå. Vill man ha ett mjukt pajskal kan man hoppa över den biten och hälla all sås i pajen
Pressa saften från en halv citron över äpplena och strö på socker och kanel. Blanda samman alla ingrediensertill en smulig deg och fördela över fyllningen
Skala och skiva äpplena och lägg dem i en smord ugnsfast form. Blanda övrigaingredienseri en bunke, finfördela det med hjälp av en gaffel eller fingrarnatill en smuligblandning