Det är ju också högsäsong för äpplen nu och som vanligt delar våra snälla grannar med sig, så nu kommer det att dyka upp blandade äppelrecept här på bloggen som på löpande band
Varje år ringer jag till min mamma och frågar om receptet och varje gång säger min mamma. Det är väldigt mycket socker i receptet, inte speciellt nyttigt
Ni kanske har sett att jag har en flik under bloggrubriken, som heter recept. Där samlar jag mina recept, så jag har lätt att hitta när jag skall baka dem igen
Bästa receptet på pesto är det här och lättast att komma ihåg. Du kan sedan förändra och variera precis hur mycket som helst genom att byta ut mot annan ost, andra örter, eller nötter istället för pinjekärnor
Brygg kaffet. Häll whiskyn i glaset och slå på kaffet. Rör ner sockret. Håll en sked i glaset och låt grädden sakta rinna ner i drycken över baksidan av skedbladet
Smula ner jästen i en degbunke. Späd med ljummen mjölk och vatten och rör om så att jästen löser sig. Till sätt olja, salt och de båda mjölsorterna och arbeta ihop till en smidig, men ganska lös deg
Sätt på ugnen på 150-180*. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Blanda det bruna farinsockret, strösockret, vaniljsockret och margarinet i en annan bunke, tills det blir krämigt
chilimajonnäs, receptet hittar du här. Min dotter och jag gjorde sushi. Vi gjorde tre olika sorter. Vi använde salmalax som inte behöver frysas innan man gör sushi