) Jag har bakat mest bröd på sistone, och lärt mig lite om deg och jäsning på köpet. Hann bara ta en halvsuddig mobilbild - sedan var bullarna raskt uppätna
Det är så tacksamt att ha lite bullar lättillgängliga i frysen, perfekt om de kommer oaviserat besök, en snabbfika eller helt enkelt med i utflyktskorgen
Goo Kväll. Haft en skön helg. Peppad för ny vecka. Jag ser fram emot påskhelgen om bara. två veckor. Kändes som det var häromdagen man tänkte att det var långt kvar till påsk men nu tuffar det på i hög fart
I detta surdegshemmet har turen kommit till kanelbullarna. Det var lite nervöst i början eftersom kanelbullen är en helig ko här hemma och det helst ska vara mammas gamla bullrecept för att det ska bli på riktigt
Man kan baka både kanelbullar och bröd på samma surdeg. Snart fyller Seb 1 månad. Och såhär fin ser han ut nu på kvällen efter att jag matat honom för några timmar sedan
Under vintern har jag tagit fram några nya brödrecept i mitt samarbete med Ecocaféet i Östersund. Som allt annat bröd jag bakar numer är min limpa förstås helt glutenfri
Som sagt tidigare så mixtrar jag en hel del förnärvarande med surdeg och jästmängder i både bullar och bröd och försöker lära mig så mycket det bara går av de som kan
Då jag använder mig av bloggen som en receptbank till mig själv och nu letat efter mina pannkaksrecept, tänkte jag att ETT inlägg med länkar till de inläggen är ju perfekt
Jag är en svagis då det kommer till bröd. Jag älskar bröd med ett gott smör på. Gärna nybakat och gärna surdegsbröd som både är nyttigare och håller sig färskare mycket längre