Ugnsbakade köttbullar är så mycket godare och bättre i konsistensen än stekta – jag lovar. Det är verkligen smidigt värre när man gör större satser så som till exempelvis julbordet eller bara har hittat färs till bra pris, gör köttbullar i mängder och fryser in
Mamma Scan rullar oftast mina köttbullar men jag tror banne mej att det ska bli ändring på det. Hade köttfärs upptinad som jag var tvungen att göra nåt av och köttfärssås ville ingen ha så jag tänkte att varför inte förnya sej och rulla lite egna köttbullar
Gräddkokta rotfrukter. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Skala och skiva löken tunt, skiva feferonin. Blanda rotfrukter, lök, feferoni, grädde, salt och peppar och häll i en smord ugnsfast form
Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Köttfärspaj är himla gott tycker vi och var ett givet kort på pajbuffén. Jag har faktiskt aldrig testat att göra en med äggstanning, utan varierar ofta fyllningen och brer ett täcke av crème fraiche över
Detta är ett bra recept att ha när man känner sig lite frusen och kulen. Det är väl ett klassikt höstrecept men är gott nog när som helst löken är tillräckligt bra
Skär bort alla småben, dvs byxa fisken. Dela filéerna på längden. Salta och droppa över citronsaft. Lägg ihop fiskfiléerna till paket på ett smort ugnssäkert fat