Paj

Paj

  • 21 Recept
Ost- och skinkpaj

Ost- och skinkpaj

Sätt ugnen på 200° och smörj en pajform. Kavla ut degen och tryck ut den i formen, förgrädda pajskalet i 10–15 minuter. Häll blandningen över osten och skinkan och grädda pajen i ca 40 minuter, tills äggen har stelnat
Köttfärspaj med fetaost

Köttfärspaj med fetaost

Degen räcker till en stor eller två mindre pajer. Ta ut pajskalet och lägg i köttfärsfyllningen, jämnt fördelat över hela
Smulpaj med päron och kardemumma

Smulpaj med päron och kardemumma

2 Lägg hälften av smuldegen i en pajform, 28 centimeter i diameter. Strö resten av smuldegen över fyllningen och grädda i cirka 25 minuter tills pajen är gyllenbrun
Råriven äppelpaj

Råriven äppelpaj

Blanda snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen. Pajen kan se lite flytande ut när den är klar men fyllningen stelnar efter ett tag när den svalnat
Världens bästa tårtbotten!

Världens bästa tårtbotten!

Hej hej. Ni som följer bloggen vet att tårtor inte är det mest förekommande här… Det är förvisso rätt gott men det är väldigt tidskrävande och pillrigt så det är inte alltid tiden finns att fixa med sådant
En äppelpaj utöver det vanliga

En äppelpaj utöver det vanliga

Har varit sugen länge på denna pajen från Roy Fares och idag efter söndagsteken så blev den av. Blanda ihop och klä en pajform med lös kant
Ananaspaj!

Ananaspaj!

Förgrädda pajskalet i ca 5 minuter, 175 grader. Blanda en burk krossad ananas, en liten burk cream fraiche, i tsk vaniljsocker, ett ägg ocg 1/2 dl socker och häll blandningen i pajskalet
Päronpaj/ Smulpaj med päron och kokos

Päronpaj/ Smulpaj med päron och kokos

Här kommer receptet på en god paj jag gjorde på jobbet. Päronpaj /Smulpaj med päron och kokos. Servera pajen ljummen med grädde, vaniljsås eller glass
Recept på populär ananaspaj

Recept på populär ananaspaj

Idag lägger jag ut ett recept på en mycket eftersökt och populär ananaspaj som passar både som efterrätt och är god till kaffet
Tacopaj med crème fraiche

Tacopaj med crème fraiche

Börja med pajdegen, blanda alla ingredienser till degen i bakmaskin eller för hand. När du fått ihop en fin deg kan den pressas ut i en pajform eller springform
Toscapaj med äpple

Toscapaj med äpple

Skär äpplena i skivor och fördela i pajskalet. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min. Receptet gäller för 12 bitar Pajdeg 125 g Arla® Svenskt Smör 3½ dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 msk vatten Fyllning 3 äpplen Toscasmet 100 g Arla® Svenskt Smör 100 g blandade nötter 1 dl strösocker 2 msk vetemjöl 2 msk Arla Köket® vispgrädde
Ostcocotter med gubbröra

Ostcocotter med gubbröra

Tvätta potatisen och skär i små tärningar. Koka nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten, cirka 5 minuter
Kryddig köttfärspaj

Kryddig köttfärspaj

Kavla ut och lägg i en pajform. Tillsätt i kryddmix och peppar, och häll färsen i pajformen. Hacka samman vetemjöl, grahamsmjöl och smör till en smulig massa
Tre Smakfulla Kanapéer,,,

Tre Smakfulla Kanapéer,,,

Rulla ut pajdegen och gör rundlar av ett glas. Fyll pajerna med ost och häll på äggstanning. Pajerna kan med fördel göras dagen innan
Västerbottenostpaj

Västerbottenostpaj

Den här pajen var otroligt god och vi bjöd på den som förrätten förra veckan. Tärna smöret i mjölet och blanda till en smulig deg som trycks ut en pajform med löstagbar kant
Västerbottenostpaj

Västerbottenostpaj

Pajskal. Gör gärna pajen dagen före och värm den lite innan servering. Blanda ihop ingredienserna till pajskalet, tryck ut det i en form och ställ in den i kylen ca 20 min
Minipajer med spenat och kumminost

Minipajer med spenat och kumminost

Garnera pajerna med dillkvistar och ärtskott. Så här gör du Close Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 4 portioner
Minipajer med kantareller

Minipajer med kantareller

Lägg kantareller, lök och riven ost i pajskalen. Häll äggstanningen i pajformarna. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen ca 10 min