Sätt ugnen på 200° och smörj en pajform. Kavla ut degen och tryck ut den i formen, förgrädda pajskalet i 10–15 minuter. Häll blandningen över osten och skinkan och grädda pajen i ca 40 minuter, tills äggen har stelnat
2 Lägg hälften av smuldegen i en pajform, 28 centimeter i diameter. Strö resten av smuldegen över fyllningen och grädda i cirka 25 minuter tills pajen är gyllenbrun
Hej hej. Ni som följer bloggen vet att tårtor inte är det mest förekommande här… Det är förvisso rätt gott men det är väldigt tidskrävande och pillrigt så det är inte alltid tiden finns att fixa med sådant
Äppelpaj och vaniljsås blev det idag när vi hade vänner på besök. Ja, äppelpaj är ju inte direkt svårt att lyckas med, men vaniljsås kan faktiskt vara lite klurigt
Förgrädda pajskalet i ca 5 minuter, 175 grader. Blanda en burk krossad ananas, en liten burk cream fraiche, i tsk vaniljsocker, ett ägg ocg 1/2 dl socker och häll blandningen i pajskalet
Börja med pajdegen, blanda alla ingredienser till degen i bakmaskin eller för hand. När du fått ihop en fin deg kan den pressas ut i en pajform eller springform
Skär äpplena i skivor och fördela i pajskalet. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min. Receptet gäller för 12 bitar Pajdeg 125 g Arla® Svenskt Smör 3½ dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 msk vatten Fyllning 3 äpplen Toscasmet 100 g Arla® Svenskt Smör 100 g blandade nötter 1 dl strösocker 2 msk vetemjöl 2 msk Arla Köket® vispgrädde
Kavla ut och lägg i en pajform. Tillsätt i kryddmix och peppar, och häll färsen i pajformen. Hacka samman vetemjöl, grahamsmjöl och smör till en smulig massa
Den här pajen var otroligt god och vi bjöd på den som förrätten förra veckan. Tärna smöret i mjölet och blanda till en smulig deg som trycks ut en pajform med löstagbar kant
Pajskal. Gör gärna pajen dagen före och värm den lite innan servering. Blanda ihop ingredienserna till pajskalet, tryck ut det i en form och ställ in den i kylen ca 20 min