Krämig svampgryta med ris 1 knippe färsk lök 1 klyfta vitlök 2 msk smör 400 g blandad svamp (t ex kantareller och skogschampinjoner) 1 dl torrt vitt vin 1 dl vatten 4 dl matlagningsgrädde 0,5 grönsaksbuljongtärning 2 msk dijonsenap 200 g färsk spenat 3 msk syltlök salt peppar www.koket.se
Smördegsflarn med getost och tomat smördegsplatta, 250 g fryst eller kyld. 1chèvre utan kanter. 1stora ägg. 1nymald svartpeppar. 1salt. 1små tomater Svt
Ljummen tomatsallad med ångad fetaost och krondill fetaost. 1blandade tomater. 1vitlöksklyfta. 1schalottenlök. 1krondill. 1olivolja. 1vitt vin. 1salt och svartpepparFinhacka lök och vitlök, dela ner tomaterna i grova bitar och placera mitt på ett bakplåtspapper, salta och peppra Svt
Frittata alla puttanesca 10 ägg 0,5 dl mjölk 1 gul lök, skivad 4 msk olivolja 2-3 msk kapris 1 dl gröna oliver, gärna castelevetrano 300 g körsbärstomater, delade 70 g parmesanost salt peppar www.koket.se