Såser

Såser

  • 55 Recept
Kastrullkaka med röda vinbär och havretäcke

Kastrullkaka med röda vinbär och havretäcke

Kaka200 g smör 255 g strösocker [3 dl] 4 ägg 1,5 tsk vaniljpaste (eller 3 tsk vaniljsocker) 200 g mandelmjöl (eller 5 dl havremjöl, eller hälften av varje) [4 dl] 120 g vetemjöl (eller 100 g/1,5 dl durramjöl för glutenfri) [2 dl] 0,25 tsk salt ca 300 g röda vinbär, färska eller frysta och otinade [4–5 dl]
Marinerade räkor med rouillesås

Marinerade räkor med rouillesås

Sås. Vispa ihop äggulor, pressad vitlök, saffran, senap och chilisås. Tillsätt oljan droppvis under vispning
Nyårsmeny 2012

Nyårsmeny 2012

Nu ska ni få recepten från vår Nyårsmeny 2012. Förrätten var gratinerad hummer och jag hittade många spännande recept som jag ville testa
Rödvinssås to die for!!!

Rödvinssås to die for!!!

Den här helgen har jag verkligen bara latat och gottat mig. man behöver det ibland för att ladda batterierna
Kall romsås

Kall romsås

Hacka löken, sedan dillen. Blanda cremé fraichen och majonnäsen. Tillsätt sedan löken, dillen och stenbitsromen
Hollandaisesås à la Morberg

Hollandaisesås à la Morberg

250 g smör. 13 äggulor. 12 msk äppelcidervinäger. 10,5 citron, saften. 1salt och vitpeppar. 1250 g smör 3 äggulor 2 msk äppelcidervinäger 0,5 citron, saften salt och vitpepparSmält (skira) smöret
Hollandaisesås

Hollandaisesås

150 gram smält smör. 13 äggulor. 11 krm salt. 11/2 krm vitpeppar. 12 msk färskpressad citronsaft. 12 krm socker
Portvinssås till hjorten, bättre sent än aldrig...

Portvinssås till hjorten, bättre sent än aldrig...

Nu orkade jag, så här kommer receptet på portvinssåsen, eller reduktionen kanske är mer korrekt. Jag köpte en sån där liten flaska portvin så jag hällde i tills den tog slut och så tog jag en slatt rödvin som vi hade över
Hemlagad aioli

Hemlagad aioli

Alltså RIKTIG aioli är ju oslagbart gott. Och det är inte speciellt svårt att göra heller. Basen är en majonnäs, men INTE sån där köpemajonnäs - då kommer aiolin inte bli god
Hemmagjord aioli

Hemmagjord aioli

En av mina favoritsåser är aioli. Jag älskar verkligen sås. Det är inga problem för mig att älska en maträtt bara det finns mycket sås vid sidan av om man säger så