Själv tycker jag att det är godare med en kryddig lammkorv än med isterband. Servera med stekt lammkorv (eller den korvsort du valt) och grovmalen senap
ca 1,5 kg lammstek med eller utan ben 2 msk olivolja salt 1,5 msk rosmarin 3-4 klyftor vitlök. 12 dl steksky från lammsteken 1 msk kalvfond eller annan fond som passar till kött 3 msk balsamvinäger ca 2 tsk idealmjöl. 1ca 1,5 kg lammstek med eller utan ben 2 msk olivolja salt 1,5 msk rosmarin. 12 dl steksky från lammsteken 1 msk kalvfond eller annan fond som passar till kött 3 msk balsamvinäger ca 2 tsk idealmjöl
Lammstek. 3 kg lammstek med ben. Lammstek3 kg lammstek med ben 1 klyftad och skalad hel vitlök + 2 vitlöksklyftor 1 kvist timjan 1 kvist rosmarin En näve grovt havssalt 200 g smör 10 lagerblad nymald svartpeppar 1,5 kg fasta stora potatisar, skalade En näve finhackad persilja havssalt nymald svartpeppar 200–300 g vatten (2–3 dl)
700 g Scan Gourmet Lammytterfilé. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skiva rotfrukterna och löken tunt. Smörj en ugnssäker form och varva rotfrukterna med osten, salt och peppar