Efterrätter

Efterrätter

  • 46 Recept
Bästa varma chokladen i vinter

Bästa varma chokladen i vinter

Igår pulsade vi snön. Temperaturen låg runt noll och den där halvmetern med snö har blivit ordentligt decimerad
The efterrätt

The efterrätt

Flera lager halloncheesecake. Först vanlig botten, sen ett hemligt litet gott lager medvit choklad och sedan en krämig hallonfyllning
En efterrätt med mersmak

En efterrätt med mersmak

Jisses vilken kanonhelg vi har haft, solen lyser och värmer så gott, visst är det härligt. Vi har suttit ute i solen och bara fikat hela helgen, ha ha ja nästan i alla fall
Plommonpaj

Plommonpaj

Gör degen först. Rör smör, socker och ägg mjukt. Blanda ner vetemjölet. Bred ut degen i smord form, ca 20 cm i diameter
Enkel plommonpaj

Enkel plommonpaj

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj, halvera och avlägsna kärnorna ur plommonen. Lägg plommonhalvorna med snittytan nedåt i en smord ugnssäker form
Pannkakor

Pannkakor

ägg. 1vetemjöl. 1mjölk. 1salt. 1smör till stekningVispa samman ägg, mjöl och mjölk med saltet i en skål. Vispa ut alla klumpar noggrant
Ris à la Malta med apelsiner

Ris à la Malta med apelsiner

Vispa Milda vispen och blanda den med gröten. Skala och skär apelsiner och grapen i hinnfria klyftor eller bitar
Crêpes Suzette II

Crêpes Suzette II

Smält matfettet. Vispa samman mjölet med mjölken till en klimpfri smet. Dela äggen och tillsätt äggulorna, socker, grädde och avsvalnat matfett
Glassfyllda crêpes

Glassfyllda crêpes

Ugn. 250°. Dela glassen i lagom stora bitar och lägg dem i frysen så de är riktigt kalla. Vispa till en smet av halva mängden mjöl, salt och mjölk