Edlofs samling av culinaria

Edlofs samling av culinaria

  • 13 Recept
Päron, Lakrits, Blåbärs-Remmar!

Päron, Lakrits, Blåbärs-Remmar!

Hacka 3 st små Päron i bitar och ta bort kärnhusen, mixa ihop med 2 dl tinade Blåbär 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver, 1-2 tsk Lakritsrotpulver (smaka av och ta mer eller mindre lakritspulver efter smak), 1/4 tsk Havssalt (ta mer salt för mer saltlakrits-känsla) och söta sedan med Honung eller Agave efter smak och tycke, börja med 1-2 msk
Schweizerfilé med champinjonsås

Schweizerfilé med champinjonsås

Ingen av barnen har haft någon match eller cup, vilket är ovanligt när det är helg. Har du inget redskap som du kan platta ut schnitzlarna med så använd botten av en kastrull
Soppa på ogräs

Soppa på ogräs

1 liten gul lök1 klyfta vitlök1 dl grädde0,5 dl vatten1 grönsaksbuljongmuskotsalt pepparFinhacka lök och vitlök, fräs i olja, rensa bladen från stjälkarna, hacka grovt, stek med löken, häll på vatten grädde buljong, koka 15 min, mixa slätt, smaka av med salt och peppar och ev muskot
Una stagione

Una stagione

Ställ kallt i en halvtimme och forma sen plättar av smeten. Saftiga och salta, men rätt fräscha med hjälp av zucchinin
Paj på kirskål

Paj på kirskål

Lägg kirskålet i botten av pajskalet. Kirskålpaj med en enkel sallad och kall sås till är jättegott. Jag har nu testat att äta ogräset och jag både lever och är glad
Vårpaj på nässlor och kirskål

Vårpaj på nässlor och kirskål

Ja, äntligen blev det paj på vilda växter och oj så god den blev. Jag gjorde den med den mjölkfria pajdegen, men om man inte gillar den så går det förstås att göra med vanlig pajdeg också
Kirskålspaj

Kirskålspaj

Tillsätt små tärningar av fetaost och halvor av urkärnade oliver (använd bara kalamataoliver med kärnor i, de urkärnade är färgade och smakar ingenting
Kirskålspaj - ett hatat ogräs

Kirskålspaj - ett hatat ogräs

Kirskål klassas säkert av de flesta som ett ogräs. Kirskål är det där ogräset som finns lite över allt och som det är svårt bli av med

Kirskålssoppa

Smaka av med salt och nymalen vitpeppar. När var liten och hjälpte min far rensa i rabatten berättade han att kirskålen som vi kämpade med att få bort gick att äta
Kirskålspesto

Kirskålspesto

Många drabbas av dem och många är lyckligt ovetandes om vad som är vad. Men mitt råd är att genast lära er känna igen ert ogräs för att sedan kunna dra nytta av dem
Kirskålspaj

Kirskålspaj

av Lars Forslin, med massor av fakta och dessutom receptförslag. Och råkar du vara intresserad av ekologisk odling och ekologisk livsstil så kanske Fobos (Förbundet organisk biologisk odling) hemsida Ekologisk trädgård är något för dig
Frityrsmet

Frityrsmet

Det här är världens bästa frityrsmet. Jag använder den till allt möjligt. Fisk, banan, äpple, räkor. Det är bara att vispa ihop, doppa och fritera