Vi fortsätter att laga mat från en av våra absoluta favoritkokböcker här i det Mårtenssonska köket, vi har skrivit om den tidigare och vi kommer med all säkerhet att skriva om den igen, JamieOlivers Matrevolution
jamieoliver,pasta. Har ni sett programet Hemma hos Jamie någon gång. Frukten och grönsakerna han använder kommer från hans egen köksträdgård och varje avsnitt är baserad på att han använder en grönsak eller frukt t
Receptet kommer från JamieOlivers hemsida, hittas på länken Good old chilli con carne men för bekvämlighetens skull har jag översatt från engelska till svenska
Till denna delikata måltid behöver du. 1 hel kyckling ca. 1,6 kg (ta ut kycklingen ur kylen 30 min innan du stoppar in den i ugnen)2 lökar2 morötter2 selleristavar1 hel vitlök1 citronFärska örterSalt, peppar & OlivoljaGravy
Vill du också bli inspirerad av Jamie himself så finns avsnittet på Youtube. Paj är inte min favoritmat, men när jag såg detta avsnitt i JamieOlivers tv-serie "Jamie's 30-minutes meals" såg det sååå gott ut
Kryddburken bloggade om denna för ett tag sedan och det lät så gott så jag var tvungen att testa. Vi understekte tyvärr köttet, vi skulle ha gett den en extra stund i pannan
Ett tips från en klasskompis. Kul att göra något vegetariskt, det händer inte allt för ofta. Den var god, men ska jag vara ärlig så tror jag att den här gratängen gör sig som bäst med något grillat till
Många har testat JamieOlivers lasagne med crème fraiche i stället för bechamelsås och lovorden har haglat så tätt och övertygande att jag inte kunde låta bli att prova själv
JamieOliver, tänkte jag, en cool kille med recept som går att laga på 15 minuter, det borde passa. Jag kan nog hålla med honom till viss del, för Jamies fläskbiffar i rökig paprikasås, som vi lagade tillsammans, tog betydligt längre tid än 15 minuter att laga, fast vi var två som hjälptes åt, men det var inte särskilt avancerat, så jag är övertygad om att han skulle ha klarat av det på egen hand