Thai

Thai

  • 33 Recept
Lövbiff teriyaki med pak choi och lime

Lövbiff teriyaki med pak choi och lime

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Tom yam goong

Tom yam goong

4 12 dl buljong (skaldjurs-, fisk- eller hönsbuljong av tärning/fond + vatten) 150 - 250 g svamp (i originalet är det thailändsk halmsvamp, men champinjoner passar lika bra) 4 schalottenlökar 2 msk finhackat citrongräs 8 - 10 limeblad (kaffirlimeblad) eller rivet skal av 1 lime (8 blad motsvarar skal av 1 lime) 4 tsk finhackad stark chilifrukt 2 - 3 skivor galangal rot (alt ingefära) 400 g skalade räkor 1 dl färskpressad limejuice 4 tsk asiatisk fisksås 4 tsk sweet chilisås Lägg till i inköpslistan
Röd thaicurry med heta räkor

Röd thaicurry med heta räkor

3 klyfta vitlök neutral matolja, till stekning 0,5-1 tsk chiliflakes (eller mer om du vill ha mer hetta) 500 g jätteräka, skalade (viltfångade) 0,5 limefrukt jasminris (till servering)
Strimlad biff med purjolök

Strimlad biff med purjolök

Strimla biffen i 1/2 cm strimlor och blanda med chilisås, grädde och bikarbonat. Ställ i kylen 2-3 timmar (minst, gärna längre)
Asiatiska morotsrårakor

Asiatiska morotsrårakor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg morot 100 gram salladslök(ar) 4 st ägg 2 dl quinoa , kokt 0,5 tsk chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk ingefära , riven 1 st vitlöksklyfta(or) , pressad 1 st lime , saft och skal 0,5 kruka(or) koriander 1 dl sesamfrö 0 odefinierad Mat & Bak smör , till stekning Till servering
Pappa Poons biff med bambuskott

Pappa Poons biff med bambuskott

200 g ryggbiff tunt strimlad (eller lövbiff) rapsolja salt vitpeppar ca 0,5 burk bambuskott, strimlade 2 klyfta vitlök, hackade 1 gul lök, skivad 2 cm ingefära, hackad 2 msk ostronsås 2 msk soja 2 dl vatten 1 msk ev hoisinsås majsstärkelse, för att reda såsen vatten (för att reda såsen) salt (efter smak) 0,5 tsk MSG (finns i asiatiska livsmedelsbutiker) 2 salladslökar, skivad
Bulgoginudlar med entrêcote

Bulgoginudlar med entrêcote

600 g entrecôte, skivad. Bulgogimarinad1 dl japansk soja 4 klyfta vitlök, rivna 2 msk sesamolja 3 msk strösocker 3 msk vitt vin 0,5 krm svartpeppar
Bami goreng med stekt ägg och kropek

Bami goreng med stekt ägg och kropek

250 g kycklingfilé 250 g äggnudlar 1 tsk neutral olja 0,5 purjolök 250 g djupfrysta wokgrönsaker 4 ägg 1 tsk sambal oelek 2 tsk ketjap manis

Thailändska fiskkakor med nouc cham

1. Börja med såsen, nouc cham. Skiva chili och vitlök tunt. Blanda alla ingredienser i en bunke och rör tills sockret har lösts upp
Fried rice - stekt ris med räkor

Fried rice - stekt ris med räkor

Ansa och dela sockerärtorna på snedden. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och skiva salladslöken. Dela, kärna ur och skiva squashen
Pad thai med räkor

Pad thai med räkor

Thailand here I come. Men jäklarsch anåda så himla gott. Snabblagad fredagsmat när den är som allra bäst